TES-neuvottelut

Tästä löydät ajankohtaistiedon talven ja kevään 2019 – 2020 työehtosopimusneuvoitteluista.

Teme neuvottelee kuusi työehtosopimusta: Elokuva- ja TV-tuotantoa koskevan työehtospimuksen, Ylen ja Temen freelancertaitelijoita koskevan työehtosopimuksen (Teme sopimus), Kansallisoopperan päivätekniikan työehtosopimuksen, Kansallisteatterin tekniikka koskevan työehtosopimuksen, Tanssinopettajien työehtosopimuksen ja Teatterialan työehtosopimuksen. Sopimukset ovat voimassa, kunnes uusi saadaan neuvoteltua.

Viimeisin uutinen päivittyy aina listalla ylimmäiseksi.

4.2.2020

Elokuva- ja tv-alan neuvottelut ovat edelleen katkolla. Järjestäytyneet työnantajat voivat soveltaa 31.12.2019 päättyneet työehtosopimuksen määräyksiä. Työehtosopimus on ns. jälkivaikutustilassa. Järjestäytymättömät työnantajat voivat soveltaa työehtosopimusta vain niiltä osin kuin se on lakia parempi. Lue lisää.

29.1.2020

Tanssinopettajien työehtosopimuksen neuvottelut jatkuvat 30.1.2020. Oopperan päivätekniikan työehtosopimusta neuvotellaan seuraavan kerran 6.2.2020. Molemmat neuvottelut etenevät tällä hetkellä suunnitellusti.

Päivitetty 3.1.2020

Teme ja Journalistiliitto neuvottelivat tänään Paltan kanssa sovitusti elokuva- ja tv-tuotantoa koskevasta työehtosopimuksesta. Neuvottelut on toistaiseksi keskeytetty eikä uusia aikoja ole sovittu.

Teme ja Journalistiliitto ovat nostaneet neuvotteluissa keskeiseksi asiaksi työssäjaksamisen ongelmat ja pitkät työpäivät. Vuorokautisen työajan rajaaminen ja lainmukainen vuorokausilepo ovat keskeiset asiat, johon Teme ja Journalistiliitto ovat pyytänyt Paltalta vastaesitystä jo ennen joulua. Tänään saatu työnantajapuolen mitätön esitys osoitti, että toistaiseksi ei ole edellytyksiä jatkaa neuvotteluja.

Työehtosopimus päättyi 31.12.2019. Jälkivaikutuksen perusteella työehtosopimuksen voimassaolon päättymisen jälkeen eli sopimuksettomassa tilassa työsuhteen ehdot määräytyvät yhä päättyneen työehtosopimuksen mukaisesti, kunnes uusi työehtosopimus tulee voimaan tai ehdoista on sovittu työnantajan ja työntekijän kesken.

Tiedote löytyy myös täältä.

Päivitetty 31.12.2019

Oopperan päivätekniikan talokohtaisen työehtosopimuksen neuvottelut alkavat tammikuun toisella viikolla. Tavoitteita on laadittu henkilöstön kehittämistarpeet huomioon ottaen. Oopperan päivätekniikan osalta merkittävin epäkohta liittyy kilpailukykysopimuksen mukaisiin ns. kikytunteihin.

Päivitetty 20.12.2019

Elokuva- ja TV-tuotantoa koskevaa työehtosopimusta on neuvoteltu joulukuun aikana viisi kertaa. Neuvottelut jäävät nyt joulutauolle ja jatkuvat ma 30.12.2019. Neuvotteluissa on ollut mukana Temen, Journalistiliiton ja Paltan neuvottelijoiden lisäksi kenttäedustusta niin työntekijä- kuin työnantajaosapuolelta.

Temellä ja Journalistiliitolla on useita työaikaan ja jaksamiseen liittyviä tavoitteita. Keskeisistä tavoitteista ei olla vielä päästy yhteisymmärrykseen.

Päivitetty 19.12.2019

Elokuva- ja tv-tuotantoa koskeva työehtosopimuksen voimassaolo päättyy 31.12.2019. Nykyinen sopimus on voimassa niin kauan kuin neuvottelut ovat käynnissä.

Tanssinopettajien työehtosopimuksen neuvottelut alkoivat 11.12.2019 Paltan kanssa. Ensimmäisellä neuvottelukerralla vaihdettiin esitykset puolin ja toisin. Temen tavoitteissa on hyödynnetty mm. tanssinopettajille tehtyä tes-kyselyä.  Yksi neuvoteltava asia on se, mitä tapahtuu kilpailukykysopimuksen yhteydessä sovitulle 24 tunnin työajan lisäykselle. Temellä kuten muillakin ammattiliitoilla on tavoitteena päästä Kikystä eroon. Neuvottelutulos on tavoitteena saada tammikuun loppuun mennessä.

Päivitetty 5.12.2019

Tiedote: Elokuva- ja tv-alan tes-neuvottelut alkoivat. Seuraava neuvottelupäivä on ma 9.12.2019.

Päivitetty 27.11.2019

Elokuva- ja TV-tuotantoa koskevan työehtosopimuksen ensimmäinen neuvottelupäivä on 5.12.2019.

 

Täällä yhteenveto SAK:laisten liittojen TES-neuvottelutilanteesta.

Tilaa uutiskirje

Temen uutiskirje on kenen tahansa tilattavissa maksuttomasti. Kirje räätälöidään Temen kotisivujen ajankohtaisen sisällön pohjalta kuudesti vuodessa ja toimitetaan tilaajan sähköpostiin..