Siirry sisältöön

Liity jäseneksi

Liittymällä Temen jäseneksi varmistat turvaverkkosi työelämässä. Asiantuntijamme ja juristimme ovat perehtyneet luovien alojen ammattilaisten työehtoihin ja toimeentuloon.

Kuka voi liittyä Temeen?

Temen jäseneksi voivat hakea kaikki taide-, kulttuuri- ja media-alan työntekijät, freelancerit ja opiskelijat. Jäsenet ovat pääasiassa elokuvan, teatterin, tanssin, sirkuksen, tapahtuma- ja televisioalan sekä taideopetuksen ammattilaisia. Voit liittyä alakohtaisen jäsenjärjestön kautta Temen jäseneksi tai olla yksilöjäsenenä Temessä.

Miksi Teme?

Teme on Suomen suurin taide- ja kulttuurialojen ammattiliitto, joka pyrkii aktiivisesti parantamaan edustamiensa alojen työoloja ja sosiaaliturvaa. Tavoitteemme on saada kaikki taide-, kulttuuri- ja media-alan työntekijät kunnollisten työsopimusten piiriin ja ansiotaso kohdilleen. Temeen liittyminen on sijoitus omaan työuraan.

Minkälaisia jäsenetuja Teme tarjoaa?

Temen jäsenenä saat rahanarvoisia etuja, kuten työttömyysturvan, vapaa-ajan vakuutuksen sekä henkilökohtaista neuvontaa ja apua. Teme neuvoo tekijänoikeusasioissa ja voit tarkistuttaa työsopimuksesi Temen asiantuntijalla aina ennen allekirjoitusta. Teme tarjoaa jäsenilleen seminaareja, koulutusta ja tilaisuuksia, joissa pääset verkostoitumaan muiden saman alan ihmisten kanssa.

Mitä jäsenyys maksaa?

Kaikki jäsenmaksut saa vähentää verotuksessa.

Temen jäsenmaksu on 1,6 % bruttotuloista. Voit maksaa jäsenmaksusi itse tai valtuuttaa työnantajasi perimään maksun suoraan palkasta. Maksu sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun.

Opiskelijoille 38,-/vuodessa ja alan yksinyrittäjille 200,-/vuodessa (ilman t-kassan maksua).

LIITY JÄSENEKSI

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.