Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Henkilön kädessä on kompassi.

Työaika ja -tunnit haltuun jaksotyössä elokuva- ja tv-alalla

Jaksotyö on joustava työaikamalli, jossa voidaan välillä tehdä pidempää työpäivää. Tasoitusvapailla on erittäin keskeinen sija.

Lue lisää

Kameran linssi tuijottaa.

Luottamushenkilö saa elokuva- ja tv-tuotannot sujumaan paremmin

Teme kehottaa valitsemaan työpaikoilla ja /tai tuotantoissa luottamusmiehen tai -valtuutetun. Se on kaikkien etu.

Lue lisää

Seinällä on suuri tekijänoikeuksiin viittaava C-kirjain ympyrän sisällä. Joku on nostanut tikapuut kuvaa vasten ja käynyt maalaamassa kaksi vaakaviivaa C:n päälle euron merkiksi. Mielen tulee loru "tikapuita pitkin taivaaseen".

ELMAn palkkasuositus jäsenille 2022

Määräaikaisessa työsuhteessa työaikaa tasoitetaan tasaisesti työsuhteen aikana (TES § 11). Työsuhteen tulee päättyä, kun työt on tehty eikä työsuhteen kestoa tule jaksotyössä venyttää ylitöiden tasaamiseksi. ELMA mainitsee myös esimerkkejä ammattinimikkeistä palkkaryhmissä 1-4.
Lue lisää >

Työtä kaikille


Tyotakaikille.fi on Temen kehittelemä työtori, joka palvelee luovien alojen ammattilaisia ja työnantajia ilmaiseksi. Palvelussa voi hakea työntekijää ja työpaikkaa, ilmoittaa avoimista työpaikoista sekä perustaa omat esittelysivustonsa. Palvelu on suomen- ja englanninkielinen. Se opastaa kuinka toimia laillisesti Suomen työlainsäädännön kanssa.

Tutustu palveluun >

Tilaa uutiskirje

Temen uutiskirje on kenen tahansa tilattavissa maksuttomasti. Kirje räätälöidään Temen kotisivujen ajankohtaisen sisällön pohjalta kuudesti vuodessa ja toimitetaan tilaajan sähköpostiin..