STOD on 370:n teatteriohjaajan ja dramaturgin kollegiaalinen yhteisö ja edunvalvoja. Puheenjohtaja on Anna-Maria Klintrup.

Kuva Alina Grubnyak, unsplash

Ajankohtaista

Eduskunta hyväksyi määräaikaiset lakimuutokset työntekijöiden ja yritysten turvaksi 

Määräaikaiset lakimuutokset astuivat voimaan 1.4.2020. Ne koskevat lomautuksia, koeaikaa, yt-neuvotteluja, takaisinottovelvollisuutta ja osittain myös työttömyysturvaa. Lakimuutokset ovat voimassa kesäkuun loppuun asti. Muutokset eivät koske esim. valtion tai kunnan työntekijöitä.

Lue lisää

Palkkasuositus ohjaajille ja dramaturgeille ammattiteatterissa 2019-2020

Arvota työsi riittävän korkealle, olet ammattilainen.

Lue lisää

  STODin uusi hallitus

  Puheenjohtajana jatkaa Anna-Maria Klintrup.

  Lue lisää

  Jäsenet ja toiminta

  Suomen teatteriohjaajat ja dramaturgit ry (STOD) on ammattiliitto ja kulttuurijärjestö, jonka tehtäviin kuuluu jäsenistön edunvalv...

  Lue lisää

  Ohjaaja- ja dramaturgipalkinto 2011-2018

  STOD myöntää vuosittain Ohjaaja-dramaturgipalkinnon tunnustuksena taiteellisesta työstä. Palkinto jaetaan Thalia-j...

  Lue lisää

  Teatterikäynnit ja jäsenmatkat

  STOD järjestää jäsenille yhteisiä teatterikäyntejä ja muita jäsentilaisuuksia. Täällä sivulla on viimeisin tilaisuus ja tämän verkkosivun alaidassa on niitä lisää.

  Lue lisää

  Neuvonta

  Temen Neuvonta-sivulle on kerätty keskeinen toimeentuloon ja ansioihin liittyvä tieto, jotta pärjäisit työelämässä ja työelämänhallintasi olisi parempaa. Teme auttaa. Työttömyysturvalain mukaan voit saada korkeampaa ansiosidonnaista työttömyysturvaa oltuasi puoli vuotta t-kassan jäsen.

  Lue lisää

  Työehdot ja palkat

  Palkat määräytyvät työehtosopimusten mukaan. Työehdot määräytyvät kolmiportaisesti työlainsäädännön, työehtosopimusten ja työsopimusten pohjalta. Kysy Temestä lisää, meillä tunnetaan luovien alojen erityiskysymykset.

  Lue lisää

  Jäsenedut ja jäsenkortti

  Teme vakuuttaa sinut ja alle 20-vuotiaat lapsesi vapaa-aikana, matkoilla kotimaassa tai maailmalla. Lisäksi saat alennusta teatterilipuista ja vähän muustakin.

  Lue lisää

  Säännöt ja vuosikokous

  STODin vuosikokous järjestetään sunnuntaina 28.4.2019 klo 11 Lapinlahden Lähteellä Helsingissä.  

  Lue lisää

  Työtä kaikille


  Tyotakaikille.fi on Temen kehittelemä työtori, joka palvelee luovien alojen ammattilaisia ja työnantajia ilmaiseksi. Palvelussa voi hakea työntekijää ja työpaikkaa, ilmoittaa avoimista työpaikoista sekä perustaa omat esittelysivustonsa. Palvelu on suomen- ja englanninkielinen. Se opastaa kuinka toimia laillisesti Suomen työlainsäädännön kanssa.

  Tutustu palveluun >

  Tilaa uutiskirje

  Temen uutiskirje on kenen tahansa tilattavissa maksuttomasti. Kirje räätälöidään Temen kotisivujen ajankohtaisen sisällön pohjalta kuudesti vuodessa ja toimitetaan tilaajan sähköpostiin..