Temen luottamusmiehet

Kuva Jani Pulkka

  Temen luottamusmiehet

  Temen luottamusmiehet ovat työpaikoilla kaikkien temeläisten palveluksessa.

  Lue lisää

  Temen luottamusmiestoiminnan opas

  Oppaassa kerrotaan mm. mikä luottamusmies on ja ketkä hänet valitsevat. Opas myös antaa neuvottelutaitoja.

  Lue lisää

  Materiaalia teatterialan luottamusmiehille

  Temen opas teatterialan luottamusmiehille opastaa ratkomaan TES:n solmukohtia esim. keskeytyneen jakson sekä kokonaistyöaikakorvauksen laskeminen.

  Lue lisää

  Luottamusmiehen valinta ja vaaliohjeet

  Luottamusmies valitaan niin kuin työehtosopimuksessa on sovittu. Valinta on järjestettävä niin, että kaikilla Temen jäsenillä, joita luottamusmies edustaa, on mahdollisuus osallistua valintaan sekä halutessaan asettua ehdolle.

  Lue lisää

  Työehtosopimukset

  Teme neuvottelee alakohtaisia työehtosopimuksia esittävien taiteiden, elokuva- ja tv-alalle sekä yrityskohtaisia työehtosopimuksia...

  Lue lisää

  Neuvonta

  Temen Neuvonta-sivu on tiivis infopaketti keskeisistä työelämän pelisäännöistä, toimeentulosta ja työn tekemisen ehdoista. Jotta pärjäisit työelämässä paremmin - oletpa palkansaaja tai itsensätyöllistäjä.

  Lue lisää

  Palkat

  Palkoista neuvoteltaessa pitää huomioida työn vaativuus ja vastuullisuus. Palkan pitää olla kohtuullisessa suhteessa työhön käytettyyn aikaan.

  Lue lisää

  Työsuojelu, työterveys ja lepoajat

  Työturvallisuus ja työhyvinvointi ovat myös laadullisia ja taiteellisia asioita, sillä ne vaikuttavat luovan työn lopputulokseen. Kiire, ylityöt ja jatkuva kuormitus ovat luovuuden uhka.

  Lue lisää

  Työtä kaikille


  Tyotakaikille.fi on Temen kehittelemä työtori, joka palvelee luovien alojen ammattilaisia ja työnantajia ilmaiseksi. Palvelussa voi hakea työntekijää ja työpaikkaa, ilmoittaa avoimista työpaikoista sekä perustaa omat esittelysivustonsa. Palvelu on suomen- ja englanninkielinen. Se opastaa kuinka toimia laillisesti Suomen työlainsäädännön kanssa.

  Tutustu palveluun >

  Tilaa uutiskirje

  Temen uutiskirje on kenen tahansa tilattavissa maksuttomasti. Kirje räätälöidään Temen kotisivujen ajankohtaisen sisällön pohjalta kuudesti vuodessa ja toimitetaan tilaajan sähköpostiin..