Siirry sisältöön
Seinällä on suuri tekijänoikeuksiin viittaava C-kirjain ympyrän sisällä. Joku on nostanut tikapuut kuvaa vasten ja käynyt maalaamassa kaksi vaakaviivaa C:n päälle euron merkiksi. Mielen tulee loru "tikapuita pitkin taivaaseen".
Kuva Jani Pulkka

Apurahat ja palkinnot

Teme jakaa vuosittain hakemuksesta apurahoja av-alan ammattilaisille, jotka tekevät tekijänoikeuksien alaista työtä tai joiden työ kytkeytyy av-alan tekijänoikeuksien alaiseen työhön.

Apurahat ja Klaffi-palkinnon Teme myöntää Kopioston maksamista verkkotallennuskorvauksista. Apurahat ovat haettavissa kahdesti vuodessa tammi- ja lokakuussa, Klaffi-palkinto jaetaan kerran vuodessa ja ehdotuksia voi tehdä tammikussa.

Apurahoja on kahdenlaisia. Lue huolella tarkemmat palkinto- ja apurahakohtaiset myöntökriteerit. Huomaa, että apurahat on tilitettävä.

1. Apurahat henkilöille ja työryhmille

Apuraha myönnetään työskentely- tai koulutusapurahana. Hakuajat vuosittain: 15. – 31.1. ja 1. – 15.10. Tarkemmat kriteerit ja tilittäminen….

2. Koulutusapurahat yhteisöille

Apuraha myönnetään sellaiseen koulutukseen, jonka sisällöt ja aiheet kytkeytyvät av-alan tekijänoikeuksiin, tekijänoikeuskorvauksiin tai tekijänoikeuksien alaiseen työhön. Koulutusapurahaa myönnetään yhdistykselle, järjestölle, organisaatioille, ei yksittäisille ihmisille. Hakuajat vuosittain: 15. – 31.1. ja 1. – 15.10. Tarkemmat kriteerit ja tilittäminen…

3. Klaffi-palkinto

Klaffi-palkintovoidaan myöntää yksittäisille elokuva- ja/tai tv-alan ammattilaisille, tekijöille ja työntekijöille ehdotuksen perusteella. Ehdotuksia tehdään vuosittain tammikuussa: 15. – 31.1. vuodesta 2022 alkaen. Tarkemmat kriteerit….

Vinkkejä apurahan hakijalle

Hakemus on mieluummin lyhyt. Tiivistä idea. Kirjoita auki selkeästi se, mihin haet apurahaa. Apurahamme ovat pieniä, joten kohdenna ja konkretisoi sen käyttö (ehkä osana isompaa hanketta). Et voi työskennellä kuukausia tuhannen euron apurahalla.

Rahoitusta ei voida myöntää, jos kokonaissuunnitelma on puutteellinen tai toteuttamiskelvoton. Ole realistinen ja kohdenna apurahasi harkitusti.

Päätös tehdään hakemuksen perusteella, ei hyvän idean tai tekijän ansioiden pohjalta. Myöskään jäsenyys ei saa vaikuttaa Kopioston tekijänoikeuskorvauksia jaettaessa apurahoina tai palkintoina, joten työryhmä ei tiedä ketkä hakijoista ovat tai eivät ole jäseniä.

Temen hallitus päättää apurahoista ja palkinnoista

Temen hallitus päättää saajat ja myönnetyt summat ja voi myöntää hakemuksesta poiketen eri  summan. Temen hallitus voi harkintansa mukaan jakaa ylimääräisiä apurahoja ja palkintoja.

Hakijoita kohdellaan yhdenvertaisesti eivätkä esimerkiksi työntekemisen tapa, työsuhteen laatu (freelancer, yrittäjä tms) tai Temen jäsenyys vaikuta päätökseen. Tekijänoikeussopimuksen antaminen Temelle katsotaan eduksi.

Temen hallitus päättää vuosittain jaettavan summan Kopioston jakoaikataulun mukaan.

Apurahat tilitetään tällä lomakkeella… 
Jaetut apurahat ja palkinnot vuosina 2021 ja 2022…

Tilaa uutiskirje

Temen uutiskirje on kenen tahansa tilattavissa maksuttomasti. Kirje räätälöidään Temen kotisivujen ajankohtaisen sisällön pohjalta kuudesti vuodessa ja toimitetaan tilaajan sähköpostiin..