Siirry sisältöön

Jäsenedut & -palvelut

Jäsenenä olet oikeutettu työelämä-neuvontaan, sinulla liiton juristit ja asiantuntijat apunasi. Teme on kollegiaalinen yhteisö, jossa tapaat alan muita ammattilaisia ja opiskelijoita.
Henkilökunta auttaa sinua kaikissa työelämän kysymyksissä ja voit luottamuksella tarkastuttaa työsopimuksesi liitossa. Kun sinulla on kysyttävää, älä epäröi kääntyä puoleemme. HENKILÖKUNNAN YHTEYSTIEDOT…

Jäsenedut

1. Työehtoneuvonta
Temen jäsenenä saat työehtoasiantuntijoiltamme työehtoneuvontaa, tietoa palkoista, sopimuksista ja työlainsäädännöstä. Voit tarkistuttaa työsopimuksesi liitossa ennen allekirjoittamista työehtoasiantuntijoillamme.

2. Oikeusturvavakuutus oikeudenkäyntejä varten
Työelämän mahdollisissa riitatilanteissa Temen oikeusturvavakuutus on tukenasi.
Lue vakuutusehdot täältä.

3.  Vapaa-ajan tapaturma- ja matkavakuutus Ifistä
Teme maksaa vapaa-ajan tapaturma- ja matkavakuutuksen varsinaisille jäsenilleen. Temen mobiilijäsenkortti on myös vakuutustodistus. Jäsenkortissa on Ifin vakuutustodistus ja suora soittolinkki Ifiin.
Temen maksaman vakuutuksen lisäksi voit kysyä alennuksia henkilökohtaisista vakuutuksista. Pyytäessäsi tarjousta mainitse  Temen jäsenyys.
Lue tiivistelmä vakuutuseduista.
Lue Ifin vakuutusehdot.

4. Tekijänoikeuskorvauksia Kopiostosta
Tee av-tekijänoikeussopimus ja anna se Temelle valvottavaksi. Valitse kaikki ne ammatit valtakirjassa, joita arvelet tekeväsi nyt ja tulevaisuudessa.

5. Jäsenkortilla alennusta teatterilipuista
Temen suosituimpia jäsenetuja on jäsenkortilla saatavat alennukset teatteri- ja tanssiteatteriesityksistä. Teatterit ja ryhmät määrittelevät itse alennuksensa, joten ne vaihtelevat talo- ja esityskohtaisesti  Tanssin talosta oopperaan.

6. Ammatillisia kursseja ja työoikeuden koulutusta ilmaiseksi tai pikkurahalla
Teme ja jäsenjärjestöt järjestävät erilaisia ammatillisia ja työehtoihin keskittyviä koulutuksia. Lisäksi Teme kouluttaa luottamus(miehiä)henkilöitä säännöllisesti.

7. Apua työnhakuun
1. Työtä kaikille -työtorilta, joka on Temen ylläpitämä maksuton ja mainoksista vapaa luovien alojen työtori. Työtä kaikille palvelee sekä työnhakijaa että työn tarjoajaa suomeksi ja englanniksi.
2. Kuviteltu todellisuus on Lavastus- ja pukusuunnittelijat ry:n sivusto, joka esittelee skenografeja. Sivulta voi hakea kaupungeittain tekijöitä.

8. Jäsenkirje joka kuukausi
Sähköinen jäsenkirje Temeläinen lähetetään sähköpostiisi kuun alussa ja se on luettavissa myös Temen mobiilijäsenkortin kautta. Jäsenkirje antaa ajankohtaista tietoa työelämästä, Temen toiminnasta, koulutuksista ja jäseneduista.

9. SAK:n neuvottelemat jäsenedut ja alennukset 
Teme on SAK:n (Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö) jäsenjärjestö. Temen jäsenet ovat oikeutettuja SAK:n jäsenetuihin, joihin kuuluu mm. alennuksia hotelliyöpymisistä, risteilyistä ja vakuutuksista.

10. Henkivakuutus Kalevasta
Jäsenenä saat Kalevasta merkittävästi edullisemman henkivakuutuksen liiton neuvottelemalla alennuksella. Voit vakuuttaa myös puolisosi yhteisellä vieläkin edullisemmalla pariturvalla – riittää, että toinen teistä on jäsen.

11. Suomen Hostellijärjestön edut
Temen jäsenet saavat 10 % alennuksen verkoston hostelleissa Suomessa. Alennuksen saa Temen jäsenkortilla tai Kotimaan hostellikortilla.

Lisäksi voit hakea PHT:n hyvinvointikursseille
Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry järjestää edullisia hyvinvointikursseja aikuisille ja lapsiperheille. Kurssit tarjoavat tukea työssä ja arjessa jaksamiseen sekä ammattilaisten ohjausta hyvinvoinnin ja elintapojen haasteisiin. Lisätietoa kurssitarjonnasta ja hakuohjeet: www.pht.fi
Suomen ammattiliittojen lomajärjestö SAL-lomat ry avustaa SAK:n jäsenliittojen, eli myös Temen jäseniä heidän osallistuessaan PHT ry:n hyvinvointikurssille. Lisätuki myönnetään kurssin jälkeen takautuvasti.

Berliinin residenssi on lakkautettu ja asunto myyty.

Lisätietoa jäsenpalveluista

eAsiointi on nopea tapa tarkistaa jäsenmaksut ja ylläpitää yhteystietoja

Kirjaudu pankkitunnuksillasi Temen eASIOINTIIN..  eAsioinnissa voit tarkistaa maksamasi jäsenmaksut, muuttaa yhteystietojasi ja  työpaikan tiedot.

Jäsenkortissa on yhteystiedot ja Ifin vakuutustodistus

Temen jäsenkortti on älypuhelimessa toimiva mobiilikortti. Kortti ja jäsenedut ovat voimassa niin kauan kuin jäsenyyskin.Saat sähköisen jäsenkortin latauslinkin tekstiviestillä, kun jäsenhakemuksesi on hyväksytty. Saat jäsenkortin henkilökohtaiseen puhelimeesi. Jos puhelimesi tai numerosi vaihtuu, tilaa latauslinkki uudelleen: tanja.tiukkanen(a)teme.fi tai  Temen eAsioinnissa…Teme maksaa Ifin vapaa-ajan tapaturma- ja matkavakuutuksen vain varsinaisille jäsenille. Jäsenkortissa on vakuutustodistus.
LISÄTIETOA VAKUUTUKSESTA…

Työttömyysturva

Temen jäsenet ohjataan Avoimeen työttömyyskassaan, A-kassaan. Voit liittyä työttömyyskassan jäseneksi silloin, kun sinulla on työsuhde voimassa. Päivänkin työsuhde riittää. LISÄTIETOA TYÖTTÖMYYSTURVASTA…

Jäsenetuihin kuuluu palkka- ja sopimusneuvontaa

Voit tarkistuttaa Temen työehtoasiantuntijoilla työsopimuksesi ennen allekirjoittamista. Tämä on arvokas jäsenetu, joka kannattaa käyttää hyväksi. Palvelu on täysin luottamuksellinen.TYÖTÄ KAIKILLE -TYÖTORI on Temen kehittelemä ilmainen rekrytointipalvelu luovien alojen ammattilaisille ja työnantajille. Työtorilla voi hakea työpaikkaa, perustaa esittelysivut ja aktivoida vahdin ilmoittamaan avoimista työpaikoista. Palvelu on suomen- ja englanninkielinen ja opastaa englanniksi Suomen työlainsäädännössä.

Teme on tekijänoikeuksia valvova taiteilijajärjestö

Teme on Kopioston jäsenjärjestö, kuten myös osa Temen jäsenjärjestöistä. Taiteellista teoskynnyksen ylittävää työtä tekevät jäsenet saavat myös Kopioston jäsenyyden ja ovat oikeutettuja tekijänoikeuskorvauksiin.Kehotamme jäseniä turvaamaan tekijänoikeutensa, tekemään Kopioston av-tekijänoikeussopimuksen ja valtuuttamaan Temen oikeuksien valvojaksi. Allekirjoita AV-TEKIJÄNOIKEUSSOPIMUS pankkitunnuksilla.

Teme on ammattiliitto, johon kuuluu 7 itsenäistä jäsenjärjestöä ja 4 400 henkilöjäsentä

Jäsenet liittyvät joko Temen jäsenjärjestön kautta Temeen tai suoraan Temeen täysivaltaisena yksilöjäsenenä:
Elokuvan ja median ammattilaiset ELMA
Elokuvakoneenhoitajien yhdistys EKH
Lavastus- ja pukusuunnittelijat LP
Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat STST
Suomen teatteriohjaajat ja dramaturgit STOD
Suomen valo-, ääni- ja videosuunnittelijat SVÄV
Teatterialan Ammattilaiset TAM

 

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.