Siirry sisältöön
Kuva Nikola Jovanovic, Unsplash

Jäsenedut

1. Työehtoneuvonta
Temen jäsenenä saat työehtoasiantuntijoiltamme työehtoneuvontaa, tietoa palkoista, sopimuksista ja työlainsäädännöstä. Voit tarkistuttaa työsopimuksesi liitossa ennen allekirjoittamista työehtoasiantuntijoillamme.

2. Oikeusturvavakuutus oikeudenkäyntejä varten
Työelämän mahdollisissa riitatilanteissa Temen oikeusturvavakuutus on tukenasi.
Lue vakuutusehdot täältä.

3. Jäsenkortilla teatterilipuista alennusta
Temen jäsenkortilla saat alennusta teatteri- sekä tanssiteatteriesityksistä. Teatterit määrittelevät itse alennuksensa, joten ne vaihtelevat talokohtaisesti  Tanssin talosta oopperaan. Tämä on Temen yksi suosituimmista jäseneduista.

4. Residenssi Berliinissä  
Temen jäsenenä voit vuokrata viikon ajaksi viihtyisän ja suositun residenssin Berliinissä jäsenhintaan. Asunnossa on kuusi vuodepaikkaa.

5. Vapaa-ajan tapaturma- ja matkavakuutus Ifistä
Teme maksaa vapaa-ajan tapaturma- ja matkavakuutuksen varsinaisille jäsenilleen. Temen mobiilijäsenkortti on myös vakuutustodistus. Jäsenkortissa on Ifin vakuutustodistus ja suora soittolinkki Ifiin.
Jäsenetuna on myös karanteeniturva vuoden 2022 loppuun. Se korvaa kustannuksia, jos joudut karanteeniin korona-altistumisen vuoksi.
Temen maksaman vakuutuksen lisäksi voit kysyä alennuksia henkilökohtaisista vakuutuksista. Pyytäessäsi tarjousta mainitse  Temen jäsenyys.
Lue tiivistelmä vakuutuseduista.
Lue Ifin vakuutusehdot.

6. Tekijänoikeuskorvauksia Kopiostosta
Tee av-tekijänoikeussopimus ja anna se Temelle valvottavaksi.

7. Jäsenkirje joka keskiviikko
Sähköinen jäsenkirje Temeläinen lähetetään viikottain sähköpostiisi, mutta se on luettavissa myös Temen mobiilijäsenkortin kautta. Jäsenkirje antaa ajankohtaista tietoa muun muassa luovien alojen koulutuksesta, Temen verkkojulkaisuista ja jäsenille suunnatuista eduista.

8. Ammatillisia kursseja ja työoikeuden koulutusta ilmaiseksi tai pikkurahalla
Teme kouluttaa luottamushenkilöitä kahdesti vuodessa sekä toimii heidän tukenaan.
Jäsenjärjestöt järjestävät ammatillista koulutusta jäsenilleen.

9. SAK:n yhteiset jäsenedut 
Teme on Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n jäsenjärjestö. Temen jäsenet ovat automaattisesti oikeutettuja myös SAK:n jäsenetuihin, joihin kuuluvat muun muassa alennukset hotelliyöpymisistä, risteilyistä ja vakuutuksista.

10. Suomen Hostellijärjestön edut
Temen jäsenet saavat 10 prosentin majoitusalennuksen verkoston hostelleissa Suomessa. Alennuksen saa Temen jäsenkortilla tai Kotimaan hostellikortilla, jonka voi tilata Suomen Hostellijärjestöltä maksutta.

11. Apua työnhakuun
1. Työtä kaikille -työtorilta, joka on Temen ylläpitämä maksuton ja mainoksista vapaa luovien alojen työtori. Työtä kaikille palvelee sekä työnhakijaa että työn tarjoajaa suomeksi ja englanniksi.
2. Kuviteltu todellisuus on Lavastus- ja pukusuunnittelijat ry:n sivusto, joka esittelee skenografeja. Sivulta voi hakea kaupungeittain tekijöitä.

Lisäksi:

Tukea hyvinvointiin edullisesti PHT ry:n hyvinvointikursseilta
Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry järjestää edullisia hyvinvointikursseja aikuisille ja lapsiperheille. Kurssit tarjoavat tukea työssä ja arjessa jaksamiseen sekä ammattilaisten ohjausta hyvinvoinnin ja elintapojen haasteisiin.
Lisätietoa kurssitarjonnasta ja hakuohjeet: www.pht.fi
Suomen ammattiliittojen lomajärjestö SAL-lomat ry avustaa SAK:n jäsenliittojen, eli myös Temen jäseniä heidän osallistuessaan PHT ry:n hyvinvointikurssille. Lisätuki myönnetään kurssin jälkeen takautuvasti.
Lisätietoja SAL-lomien tuesta: Pasi Ylitalo, pasi.ylitalo@sal-lomat.fi tai puh. 020 144 1316

Tilaa uutiskirje

Temen uutiskirje on kenen tahansa tilattavissa maksuttomasti. Kirje räätälöidään Temen kotisivujen ajankohtaisen sisällön pohjalta kuudesti vuodessa ja toimitetaan tilaajan sähköpostiin..