Siirry sisältöön
Säästöpossu, jonka kyljessä on tekijänoikeuksiin viittaava C-kirjain. Vaaleansininen väriversio.
Kuva Jani Pulkka

Sopimus verkkotallennuskorvauksien jaosta

Kopioston ja APFIn välinen kiista verkkotallennuskorvauksien jaosta on sovittu kesän aikana välimiehen kautta. Kotimaisten riippumattomien av-tuotantojen korvausosuus jaetaan ajalla 1.7.2015 – 30.6.2021 siten, että tekijöille/esittäjille (Kopiostolle) maksetaan korvauksista 60 % ja tuottajille (Audiovisual Producers Finland, APFI ry:lle) 40 %.

Tekijänoikeusjärjestöt ovat myöntäneet luvat verkkotallennuspalvelua tarjoaville operaattoreille vuodesta 2015 alkaen. Korvauksia ei ole kuitenkaan voitu jakaa, koska korvauksien jaosta ei ole päästy Kopioston ja APFI:n välillä yhteisymmärrykseen.

Teme kehottaa jäseniään kiinnittämään huomiota sopimuksiin, mikäli niissä yhä vaaditaan verkkotallennusoikeuksien siirtämistä. Tähän ei tule suostua eikä se ole sopimuksen hengen mukaista. Tekijöiden tulee voida pitää omat verkkotallennusoikeutensa Kopioston lisensioinnin piirissä.

Verkkotallennuskorvaukset tullaan maksamaan takautuvasti vuodesta 2015 lähtien. Tiedotamme maksuaikataulusta mahdollisimman pian.

Lisätietoja ja Temen ohje…

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.