Tekijänoikeutesi ovat sinun!

Tuotantoyhtiöt ovat vaatineet tekijöille kuuluvia Kopiosto-korvauksia itselleen. Tuotantoyhtiön kanssa tehtäviin sopimuksiin on tehty kirjauksia, joilla luovutettavien oikeuksien listaa on laajennettu kattamaan tv-ohjelmien verkkotallennuspalvelut ja tv-ohjelmien edelleen lähettäminen. Lisäksi on väitetty, että tuotantoyhtiö tarvitsee sinulta oikeudet teoksen käyttöön verkkotallennuspalveluissa ja edelleen lähettämisessä. Tämä ei pidä paikkaansa.*

Näissä sopimuskirjauksissa kyse on ainoastaan siitä, kenelle maksetaan sinulle kuuluvat korvaukset: sinulle vai tuotantoyhtiölle. Tuotantoyhtiöt saavat omat tuottajakorvauksensa Tuotos ry:n kautta. Tekijä on oikeutettu saamaan korvauksensa Kopioston kautta. Kun kysymys on verkkotallennuspalveluista ja edelleen lähettämisestä: Pidä kiinni lompakostasi – älä luovuta oikeuksiasi tuottajalle!

Jotta saisit sinulle kuuluvat korvaukset, toimi seuraavasti:

1. Tee tekijänoikeussopimus pikaisesti osoitteessa www.tekijänoikeussopimus.fi jos et ole sitä jo tehnyt.

2. Vaadi tuotantoyhtiön kanssa tehtävään sopimukseesi seuraava kirjaus: ”Sopimus ei koske niitä oikeuksia, jotka tekijä on tekijänoikeussopimuksella tai valvontavaltakirjalla luovuttanut av-tekijäjärjestölle/Kopiostolle”.

3. Vaihtoehtoisesti pyydä tuottajaa poistamaan sopimuksesta luovutuskirjaukset, jotka koskevat verkkotallennuspalveluja ja edelleen lähettämistä.

4. Ongelmatilanteissa käänny oman liittosi puoleen.

 

Hallitse tekijänoikeuksien perusasiat

Nämä seitsemän artikkelia on Temelle kirjoittanut lakimies Niklas Vainio:

Tekijänoikeus on omaisuutta, osa 1 Lue juttu…

Tekijänoikeus on omaisuutta, osa 2 Lue juttu..

 Tekijänoikeus on omaisuutta, osa 3 Lue juttu…

Tekijänoikeus on omaisuutta, osa 4 Lue juttu…

Tekijänoikeus on omaisuutta osa 5 Lue juttu…

Tekijänoikeus on omaisuutta osa 6 Lue juttu…

Tekijänoikeus on omaisuutta osa 7 Lue juttu…

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tilaa uutiskirje

Temen uutiskirje on kenen tahansa tilattavissa maksuttomasti. Kirje räätälöidään Temen kotisivujen ajankohtaisen sisällön pohjalta kuudesti vuodessa ja toimitetaan tilaajan sähköpostiin..