Siirry sisältöön

Elokuva- ja tv-tuotannon tes-neuvottelut alkaneet

Elokuva ja tv-tuotantoa koskevan työehtosopimuksen neuvottelut ovat alkaneet tänään 5.12. Työehtosopimus umpeutuu joulukuun lopussa. Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto neuvottelee siitä yhdessä Journalistiliiton kanssa. Työnantajia neuvotteluissa edustaa Palvelualojen työnantajat Palta ry.

Journalistiliitto ja Teme ovat laatineet tavoitteita yhdessä taustaryhmien kanssa viime kuukausien aikana.  ”Muutoksia haetaan kirjauksiin, joilla voidaan parantaa työhyvinvointia ja työssäjaksamista, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

”Kuluneen sopimuskauden aikana työssäjaksaminen on ollut keskiössä. Sopijaosapuolet ovat yhteisesti edistäneet alan työturvallisuutta ja toimialalle valmistui työturvallisuusopas marraskuussa”, kertoo Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton toiminnanjohtaja Karola Baran.

Teme ja Journalistiliitto korostavat, että liitoilla on halua kehittää työnantajaliitto Paltan kanssa työehtosopimusta, toimialaa ja sen työskentelyedellytyksiä tavalla, joka työntekijöiden työssäjaksamisen kannalta kestävällä pohjalla.

Lisätietoja:

Karola Baran, toiminnanjohtaja, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto, puhelin: 040 0142050

Petri Savolainen, edunvalvontajohtaja, Journalistiliitto, puhelin: 050 534 2485

 

 

 

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.