Siirry sisältöön
Hanna Helavuori, Teatterin tiedotuskeskuksen Tinfon johtaja

Tuore tutkimus tekee taidetyön epäkohdat näkyviksi teatterin, tanssin ja sirkuksen parissa

”Myönnän rehellisesti, että vastausten tuottama kuva taidetyön arjen todellisuudesta yllätti raadollisuudellaan. Tuo raadollisuus pitää sisällään ei vain epätasa-arvoa ja syrjintää, suuren määrän henkistä väkivaltaa, siis erilaista työpaikkakiusaamista.

Rakenteelliset epäkohdat, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puutteellisuudet, valta ja sen vinoutumat sekä väärinkäytökset kytkeytyvät toisiinsa. Kyselystä saa epäsuorasti käsityksen myös johtamisesta ja esimiestyöstä, työskentelykulttuurista ja toimintatavoista. Useissa vastauksissa viitattiin hierarkkiseen ja läpinäkymättömään työskentelykulttuuriin.

Kyselystä välittyy kuva ankarasta työkuormituksesta, piittaamattomasta ja epäterveestä työskentelyilmapiiristä sekä koventuneesta kilpailusta, jota työtilaisuuksista käydään. Kiusaaja tai häiritsijä on useimmiten työtoveri tai kollega, toissijaisesti lähiesimies, esimiesasemassa oleva tai muu, jolla on valtaa ja johon nähden uhri on alisteisessa asemassa. Suomi on myös esittävissä taiteissa työpaikkakiusaamisen maa,” kirjoittaa Hanna Helavuori Tinfon sivuilla..

Lue raportti: https://www.tinfo.fi/documents/valtavastuu2019_raportti.pdf

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.