Siirry sisältöön
Kuvituskuva hahmosta, joka juoksee kohti uloskäntiä. Viittaa koronaan.
Kuva Jani Pulkka

Temen kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle 16.7.2021

Teme pyytää kantelussaan eduskunnan oikeusasiamiestä lausumaan perustuvatko Etelä-Suomen aluehallintoviraston kesä- ja heinäkuun turvavälipäätökset sisätilojen yleisötapahtumien osalta lakiin ja onko aluehallintovirasto noudattanut päätöksenteossaan tarkoin lakia.

Lisäksi Teme pyytää oikeusasiamiestä lausumaan onko em. päätöksillä rajoitettu perusoikeuksia enemmän kuin on tartuntataudin torjunnan kannalta välttämätöntä ja onko päätöksissä asianmukaisesti punnittu perusoikeuksia rajoittavien määräysten oikeasuhtaisuutta.

Teme epäilee, että Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksissä (ESAVI/19448/2021 ja ESAVI/23777/2021) on asetettu lainvastaisesti yleisötilaisuuden järjestäjälle velvollisuuksia mm. turvavälejä koskien.

Teme epäilee, että päätöksillä on rajoitettu mm. Temen jäsenten perusoikeuksia, erityisesti elinkeinonvapautta (Suomen perustuslaki, PL 18 §), kokoontumisvapautta (PL 13 §), sananvapautta (12 §) ja taiteen vapautta (16 §), enemmän kuin on tartuntataudin torjunnan kannalta välttämätöntä.

Kantelu täällä…

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.