Siirry sisältöön

Teme vetoaa Rovaniemen Teatterin rahoituksen puolesta

Pyydämme Rovaniemen valtuustoa harkitsemaan vakavasti muutosta vuoden 2020 budjettiin teatterin osalta.

Valtuuston tulee peruuttaa avustukseen suunniteltu leikkaus ja alentaa teatterilta perittävää vuokraa. Se voidaan tehdä pidentämällä Lappia-talon peruskorjauskustannusten poistoaikaa.

Teatterin koti, Lappia-talo, on käynyt läpi peruskorjauksen ja restauroinnin. Sen myötä teatterin talous on joutunut vaaraan talon vuokran noustua poikkeuksellisen korkealle.

Jos kaupunki leikkaa teatterin avustusta vuoden 2020 talousarvioesityksen mukaisesti, ollaan tilanteessa, jossa lähes kolme neljäsosaa avustuksesta menee tilavuokraan. Näin huonoa tilannetta ei ole muilla teattereilla. Vuokran aiheuttama vääristymä aiheuttaa teatterin toiminnalle ylitsekäymättömiä ongelmia.

Minkälainen Rovaniemi olisi ilman teatteriaan?

Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatteri on EU:n pohjoisin ammattiteatteri, joka järjestää esityksiä, koulutuksia ja tilaisuuksia Lappia-talossa Rovaniemellä sekä vie näytelmiään ja työpajojaan lappilaisiin kuntiin. Teatteria ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa.

Rovaniemen Teatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. Esitysten lisäksi teatterista saa palveluita ja puitteet tilaisuuksien järjestämiseen, koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Myös työnantajaliitto Stefi vetoaa Rovaniemen päättäjiin

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.