Siirry sisältöön

Jäsenet ja toiminta

Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat  (STST) on vuonna 1937 perustettu tanssi- ja sirkusalan ammattiliitto ja kulttuurijärjestö, alan yhteiskunnallinen ja taiteellinen vaikuttaja.
Kulttuuripoliittisena etujärjestönä se pyrkii kehittämään jäsenistön työsuhdeturvaa, työolosuhteita, työllisyyttä ja tekijänoikeudellista asemaa sekä vahvistamaan ammatillista identiteettiä.

STST:llä on merkittävä rooli vaikuttajana erilaisissa tanssipoliittisissa kysymyksissä. Se pyrkii edistämään ja pitämään yllä jäsenistön taiteellista ja ammatillista tasoa järjestämällä jäsenilleen koulutusta. STST on ainoa tanssialan järjestö, joka pystyy tarjoamaan jäsenilleen kaikki ammattiyhdistyspalvelut.

STST on Temen jäsenjärjestö ja mukana useissa alan yhdistyksissä sekä tanssia edistävissä projekteissa.

Jäseneksi

STST:n jäsenet ovat tanssitaiteilijoita, koreografeja, tanssinopettajia sekä alan opiskelijoita. Liity jäseneksi

Toiminnan painopisteet

Suomen Tanssi- ja Sirkustaiteilijat ry (STST) keskittyy vuonna 2025 tanssi- ja sirkusalojen työelämän rakenteiden vahvistamiseen, freelancereiden aseman parantamiseen sekä eettisesti kestävän työskentelykulttuurin edistämiseen. Toiminnan keskiössä ovat alan rakenteellisten epäkohtien tunnistaminen ja niihin vaikuttaminen yhteistyössä jäsenistön ja sidosryhmien kanssa.

STST:n tavoitteena on lisätä tietoisuutta työelämän oikeuksista ja vastuista, tarjota tukea ongelmatilanteiden ennaltaehkäisyyn sekä kehittää freelancereiden edunvalvontaa. Vuonna 2025 yhdistys jatkaa työtään luottamusmiesjärjestelmän kehittämiseksi freelancereille ja tarjoaa jäsenilleen koulutusta, työnohjausta sekä vertaistukea.

Toimintavuoden aikana STST järjestää seminaareja ja keskustelutilaisuuksia, joissa käsitellään muun muassa vallankäyttöä työyhteisöissä, työhyvinvointia sekä alan eettisiä kysymyksiä. Tavoitteena on vahvistaa avoimen keskustelun kulttuuria ja tarjota konkreettisia työkaluja työelämän haasteisiin vastaamiseen.

STST uskoo, että pitkäjänteinen vaikuttamistyö ja yhteisöllinen tuki ovat keskeisiä tekijöitä alan kestävän kehityksen ja taiteilijoiden hyvinvoinnin edistämisessä.

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.