Siirry sisältöön
Tanssija, jonka hulmuavat helmat muodostavat kukan. Kuvassa lukee Tanssipassi.

KV-toiminta

STST:n KV-toiminta on aktiivista. STST on FIAn jäsen. International Federation of Actors FIA on 1952 perustettu esiintyvien taiteilijoiden maailmanlaajuinen järjestö. FIA:lla on lähes 100 jäsenjärjestöä 75 eri maassa. FIA:n tehtävänä on edustaa esiintyviä ammattilaisia ja edistää heidän ammatilliseen toimintaansa liittyviä asioita. FIA:n toimisto sijaitsee Brysselissä ja pääsihteeri on Dominick Luquer.

STST on alusta asti ollut mukana muun muassa eurooppalaisessa Tanssipassi-hankkeessa (EuroFIA) tanssijoiden liikkuvuuden parantamiseksi Euroopassa. Tanssipassi päivitetään vastaamaan nykytilannetta ja digitalisoidaan. Työtä jatketaan edelleen kulttuuriviennin ja -vaihdon helpottamiseksi.

STST on aktiivisesti selvittänyt Ruotsin ja Norjan alliansseja pohjoismaisen yhteistyön, joiden pohjalta STST ajaa Suomeen omaa allianssimallia.

Toimimalla yhteistyössä muiden pohjoismaisen (NSR, pohjoismainen näyttelijäneuvosto) ja muun Euroopan (EuroFIA) kollegajärjestöjen kanssa tutustutaan erilaisiin toimintamalleihin ja vaikutetaan yhteisiin kulttuuripoliittisiin asioihin. Tekijänoikeuskysymykset, taiteilijoiden sosiaalisen aseman parantaminen, tanssi- ja sirkustaiteilijoiden terveys- ja turvallisuusasiat, koulutusasiat, taiteilijoiden vapaa liikkuminen, syrjinnän ennaltaehkäisy, uuden teknologian tuomat erityiskysymykset sekä halpatyövoiman käytön ehkäiseminen ovat asioita, joihin myös STST haluaa vaikuttaa. STST on jäsenenä myös Opetus- ja kulttuuriministeriön EU-Jaosto 31:ssä (Kulttuuri ja AV-palvelut).

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.