Siirry sisältöön
Kuva: Trisha Brown

Kansainvälisen tanssin päivän julistus 2017 

Tanssin päivän julistus kunnioittaa vuonna 2017 koreografi Trisha Brownin muistoa:

”Minusta tuli tanssija koska halusin lentää. Painovoiman mysteeri on aina jotenkin liikuttanut minua. Tansseissani ei ole mitään salaista merkitystä. Ne ovat henkisiä harjoituksia fyysisessä muodossa.

Tanssi laajentaa mahdollisuuksiamme kommunikoidaSe tuottaa iloa, kauneutta ja tietoutta.

Tanssissa on kyse luovuudesta… yhä uudelleen ja uudelleen, ajattelun, valmistamisen, tekemisen ja esittämisen luovuudesta.

Keho on ilmaisun eikä esittämisen väline. Tämä ajatus vapauttaa luovuutemme ja se on taiteentekemisen olennainen oppi ja lahja.

Taiteilijan elämä ei pääty ikääntyessä, kuten jotkut ajattelevat. Tanssi on tehty ihmisistä ja ideoista. Tanssiesityksen katselija voi viedä tämän luovuuden voiman kotiin ja soveltaa sitä jokapäiväisessä elämässään.”

Susan Rosenberg – Brownin läheinen yhteistyökumppani, joka kokosi julistuksen Brownin kirjoituksista ja lausunnoista.

Kansainvälistä tanssin päivää vietetään vuosittain 29.4.

Aloitteen tanssin päivän vietosta on tehnyt ITI:n eli Kansainvälisen Teatteri-instituutin (International Theatre Institute) tanssikomitea. Vuonna 1982 komitea nimesi huhtikuun 29. päivän kansainväliseksi tanssin päiväksi.

Tanssikomitea pyytää vuosittain tanssin päivän julistuksen joltain merkittävältä tanssitaiteilijalta. Tänä vuonna siihen on koottu yhdysvaltalaisen tanssitaiteilija Trisha Brownin ajatuksia. Brown menehtyi 18.3.2017 ennen kun julistus valmistui.

Lisätietoa kansainvälisestä tanssin päivästä…

 

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.