Siirry sisältöön
Nykyhallituksen linja on kova ja kylmä köyhille, lapsiperheille, työttömille ja työntekijöille.

SAK:n jäsenliitot jatkavat poliittisia lakkoja

SAK:n hallitus päätti, että ammattiliitot jatkavat viikolla aiemmin maaliskuussa alkaneita poliittisia lakkoja. Seuraavan kerran SAK:n hallitus kokoontuu arvioimaan tilannetta ja työtaistelutoimien jatkoa pääsiäisen jälkeen.

SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan mukaan hallituksen kylmä linja huolestuttaa työntekijöitä ja heidän etujärjestöjänsä. Sosiaaliturvan leikkaukset ovat jo pakottamassa suuren määrän pienituloisia muuttamaan omasta kodistaan. Eloranta arvioi monen perheen nyt odottavan tulevaa kehysriihtä pelonsekaisin tuntein.

Toimeentuloleikkausten lisäksi hallitus on heikentämässä työntekijöiden oikeuksia keinoilla, jotka näivettävät Suomen sopimisen kulttuuria ennennäkemättömällä tavalla.

– Lakko-oikeuden rajoittaminen kaventaa työntekijöiden mahdollisuuksia tavoitella parempia työehtoja. Paikallisen sopimisen laajentaminen on varsinainen työelämän taksiuudistus, joka tuo osalle työpaikoista kehnot palkat ja kelvottomat ehdot. 7 000 työntekijää on lakossa koko yhteiskunnan oikeudenmukaisuuden puolesta.

Lakot jatkuvat 1.4.2024

#Painava syy ja näkemyksiä lakoista

Lakkouutinen sak.fi

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.