Siirry sisältöön
Pöydällä on avoin kirja, jonka keskiaukean sivut on taiteltu yhteen niin, että ne muodostavat sydämen.
Kuva Aung Soe Min, Unsplash

Uusi sivu kääntyy

Marraskuu 2017 pääkirjoitus, Kalle Ropponen

Arvoisa Temen jäsen, kunnioitettu yhteiskuntavaikuttaja, hyvä työelämän tuntija, työnantaja… Luet uudistetun e-Metelin ensimmäistä pääkirjoitusta. Meteli-lehti, kuten Temen verkkosivut ja jäsenkirje ovat uudistuneet osana Temessä suoritettua mittavaa viestintäuudistusta. Näiden uudistettujen sähköisten viestintämuotojen rinnalle on tullut lisäksi kaikille Temen toiminnasta ja tiedotuksesta kiinnostuneille suunnattu, noin viisi kertaa vuodessa julkaistava uutiskirje, jossa on kootusti keskeisiä Meteli-lehden sisältöjä, Temen yhteiskuntavaikuttamiseen liittyviä kirjoituksia ja lausuntoja sekä muuta työelämään ja kulttuuripolitiikkaan liittyvää materiaalia Suomen suurimman kulttuurialojen ammattiliiton Temen näkökulmasta.

Meteli-lehti uudistuu merkittävästi uuden sähköisen julkaisualustansa lisäksi myös siten, että se ei enää ilmesty taitetun lehden tavoin neljästi vuodessa. Sen sijaan tuotamme uutta journalistista sisältöä verkkolehden sivustolle viikoittain. Tämä mahdollistaa lehdelle aivan uudenlaisen ajankohtaisuuteen tähtäävän linjan ja sisällön. Artikkelit julkaistaan vapaasti jaettavassa tiedostomuodossa, jolloin niitä on helppo jakaa esimerkiksi sosiaalisen median kautta ja linkittää viesteihin ja keskusteluihin.

Temen organisaation läpikäymä viestintäuudistus ei ole koskenut pelkästään sähköistä viestintää, vaan olemme uudistaneet myös Temen sisäisiä viestinnän periaatteita ja tavoitteita, kouluttaneet henkilökuntaa ja luottamustoimisia uusien viestinnällisten työtapojen ja apuohjelmien käyttöön. Uudistus on vielä osin kesken. Olemme mm. juuri muotoilemassa sosiaalisen median käytön strategiaamme viestinnän näkökulmasta. Kaiken keskiössä on entistä tarkempi ja parempi tiedon ja viestin perille saaminen kaikissa viestinnällisissä kohderyhmissämme.

Viestintäuudistus on osa Temen strategisten kehityshankkeiden toteutusta. Jo nyt viestintäuudistuksen vielä osin jatkuessa, alamme keskittämään huomiotamme seuraavaan kärkihankkeeseemme, eli nuoriin ja uusiin työntekijäsukupolviin. On ammattiyhdistystoiminnan elinehto ja koko yhteiskunnan etu, että perinteiset ay-organisaatiot kykenevät uudistumaan, ymmärtävät muuttuvan työelämän haasteet ja tarpeet ja ennen kaikkea säilyttävät uskottavuutensa ja kiinnostavuutensa uusien työntekijäsukupolvien silmissä.

Uudistukset ja työ Temen organisaation kehittämiseksi siis jatkuvat. Niiden rinnalla luonnollisesti teemme hartiavoimin töitä perustehtäviemme eteen ihan kaiken aikaa. Uudistusten onkin ainoastaan tarkoitus entisestään parantaa jäsenneuvontaa, oikeusturvan ja –avun saantia, kulttuuripoliittiseen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumista ja työ- ja taidepoliittiseen päätöksentekoon vaikuttamista. Teme haluaa olla nyt ja tulevaisuudessa merkittävä yhteiskunnallisen keskustelun osapuoli ja jäsentensä monialaisen, kehittyvän ja muuttuvan työelämän tunteva erityisasiantuntija, sekä jokaisen jäsenen luotettava tuki ja turva. Hyvin tehty perustyö ja kehityshankkeet ja uudistukset takaavat, että näin myös on!

Antoisia lukuhetkiä uudistuneen Metelin parissa.

Kuva: Genessa Panainte on Unsplash

Kalle Ropponen

Kirjoittaja on Temen puheenjohtaja ja valosuunnittelija. Pääkirjoittajina vuorottelevat puheenjohtaja ja päätoimittaja.

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.