Siirry sisältöön
Henkilö pitelee käsissään kasvin taimea.
Kuva Noah Buscher, Unsplash

Uusi, nuori vuosi 2018

Tammikuun 2018 pääkirjoitus, Kalle Ropponen

Meteli lehden vuoden 2018 pääteemana on nuoret. Nuoret tulevina, tai jo työuransa alussa olevina työntekijäsukupolvina, alojensa ammatillisina opiskelijoina, sekä tietenkin ammattiliiton jäseninä, koko yhteiskunnan tulevaisuutena. Nuoret–teema on myös Temen hallituksen yksi vuoden 2018-19 strategisista kärkihankkeista.

Vuosi 2018 alkaa Temessä monella tapaa uuden äärellä. Viime vuonna läpikäyty viestintäuudistus jatkuu vielä kuluvanakin vuonna, mutta sen ulkoisesti näkyvimmät uudistukset ovat jo asettuneet vakituiseen käyttöön ja käytäntöön. Temen verkkosivuston ja jäsenkirjeen uusi visuaalinen ilme, muoto ja sisältö ovat keränneet kiitettävästi positiivista palautetta käyttäjiltä. Käytettävyyden lisäksi visuaalisen ilmeen selkeys, raikkaus ja modernius ovat keränneet myönteisiä reaktioita.

Myös Meteli-lehden uusi julkaisumuoto vapaasti jaettavana verkkosivupohjaisena sähköisenä lehtenä on saavuttanut lehdelle lisää näkyvyyttä ja lukijoita. Painetusta lehdestä luopuminen vuonna 2015 oli vaikea ja raskas talouspäätös, jonka seurauksena pitkäikäinen lehti menetti osan uskollisista lukijoistaan. Nyt viestintäuudistuksen osana uusittu julkaisumuoto, ilme ja ilmestymisrytmi ovat kuitenkin lyhyessä ajassa lisänneet jälleen lehden saavuttamia luku- ja jakokertoja jo lyhyessä ajassa.

Muuttuva yhteiskunta ja digitalisoituva maailma vaativatkin yksilöiltä, mutta myös organisaatioilta kykyä muuttua ja vastata ihmisten ja etenkin uusien sukupolvien muuttuviin, kehittyviin tarpeisiin. Organisaatioiden toimintaa ja jäsenpalveluita monipuolistavien ja helpottavien sähköisten palveluiden yhä laajempi käyttöönotto on yksinkertaisesti tulevaisuutta.

Kannustankin kaikkia temeläisiä ottamaan yhä laajemmin käyttöön jo olemassa olevia sähköisiä palvelumuotojamme; puhelimeen ladattava sähköinen jäsenkortti on yksinkertainen, helppo ja aina mukana kulkeva aplikaatio, jossa jäsenedut teatterialan lippujen ostamisesta jäsenpalveluna saataviin vakuutuksiin kulkee helposti mukana. Sähköinen jäsenkortti pitää sisällään monia kehittämismahdollisuuksia, joista mm. jäsenmaksuista muistuttaminen neljännesvuosittain ja helppo tapa siirtyä sähköiseen maksuun on tarkoitus ottaa jollain aikavälillä käyttöön. Sähköinen jäsenrekisteri mahdollistaa omien jäsentietojen tarkastelun omalla koneella ja omalla ajalla. Työtä kaikille –palvelumme on kansainvälisestikin tarkasteltuna ainutlaatuinen työntarjoajien ja -tekijöiden kohtaamista helpottamaan luotu nettiportaali. Sähköinen uutiskirje on ennen kaikkea Temen vaikuttamisviestintään tarkoitettu vapaasti tilattavissa oleva uusi viestintäväline, mutta kannustan kaikkia kulttuuri- ja taidepolitiikasta, sekä Temen yhteiskuntavaikuttamisesta kiinnostuneita jäseniäkin tilaamaan 4-6 kertaa vuodessa julkaistavan uutiskirjeen sähköpostiinsa.

Meteli lehden vuoden 2018 pääteemana on nuoret. Nuoret tulevina, tai jo työuransa alussa olevina työntekijäsukupolvina, alojensa ammatillisina opiskelijoina, sekä tietenkin ammattiliiton jäseninä, koko yhteiskunnan tulevaisuutena. Nuoret–teema on myös Temen hallituksen yksi vuoden 2018-19 strategisista kärkihankkeista. On tulevaisuuden elinehto ammattiyhdistystoiminnalle, että tulevien työntekijäsukupolvien käsitys ja kokemus ammattiyhdistystoiminnasta on kiinnostusta herättävä, yksilön kokemiin tarpeisiin vastaava, dynaaminen, moderni ajassa kiinni oleva, kehittyvä ja luotettava. Teemme työtä lunastaaksemme tämän kaiken. Toivotan kaikille hyvää, parempaa vuotta 2018!

Kalle Ropponen

Kirjoittaja on Temen puheenjohtaja ja valosuunnittelija. P ääkirjoittajina vuorottelevat puheenjohtaja ja päätoimittaja.

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.