Siirry sisältöön
Ihmisiä taidenäyttelyssä.
Tekisi mieli ottaa taideloma ja kiertää näyttelyitä ja esityksiä täysipäiväisesti ympäri Suomea. Kuva Sergei Akulich, Unsplash

Hyvästi korona

Lokakuun pääkirjoitus 2021, Anne Saveljeff

Paluu elämään ilman koronasulkuja ja turvavälejä tuntuu vapauttavalta ja huojentavalta. Mahtavaa, että esitystoiminta on käynnissä, liput käyvät kaupaksi, taidenäyttelyt ovat auki, pääsemme elokuviin, jumppaan ja harrastuksiin. Täältä tullaan, kulttuuri – koronapassi mukana! Tekisi mieli ottaa taideloma ja kiertää näyttelyitä ja esityksiä täysipäiväisesti ympäri Suomea.

Tosin syysflunssa jyllää taas, joten harkinta on edelleen tarpeen. Kasvomaski on järkevä valinta väkijoukossa tai täydessä bussissa. Osa kansalaisista on edelleen rokottamatta. Yli 12-vuotiaista 70 % on rokotettu kahdesti. Tavoite olisi 80 %. Toivon todella, että ihmiset rokotuttaisivat itsensä ja näin vähentäisivät myös terveydenhuollon taakkaa. Koronan myötä esimerkiksi syöpähoidot ja moni muukin terveydenhuollon sektori ruuhkautui ja ”paluu normaaliin” raskauttaa terveydenhuollon ammattilaisia yhä vieläkin.

Nyt on kuitenkin aika nauttia taiteesta ja tukea taidetta ja kulttuuria. Tervemenoa esityksiin ja tapahtumiin! Muista käyttää hyväksesi Temen jäsenkortilla saamasi alennukset. Saat mobiilijäsenkortin tilattua itsellesi myös Temen E-asioinnissa.

Hae apurahaa!

Temestä voivat yksittäiset henkilöt ja yhteisöt hakea apurahaa tekijänoikeuksiin liittyvään työhön ja toimintaan. Hakuaika on juuri nyt 1. – 15.10.

Apurahoja voivat hakea av-alan ammattilaiset, jotka tekevät tekijänoikeuksien alaista työtä tai joiden työ kytkeytyy av-alan tekijänoikeuksien alaiseen työhön. Apurahat ja palkinnot Teme myöntää Kopioston maksamista verkkotallennuskorvauksista. Hakemus ja lisätietoja täällä… 

Teme keskittyy tulevan TES-kierroksen lisäksi työelämää kehittäviin hankkeisiin. Teme on mukana seitsemässä hankkeessa https://www.teme.fi/fi/yhteistyohankkeet/  Freet2030 -hankkeessa Temellä on vetovastuu. Freet2030-hankkeessa kehitetään uusia malleja tulevaisuuden freelancer-työn järjestämiseen. Saat lukea hanketta vetävän tohtori Anna Anttilan sekä tutkijoiden Sikke Leinikin ja Anu Järvensivun haastattelut Metelistä lähiviikkoina.

Freet-hanke kutsuu temeläiset koolle ”käsitekinkereille”, jossa pohditaan ja kirkastetaan sitä, mistä puhumme, kun puhumme freelanceriudesta. Kinkerit  järjestetään keskiviikkona 17.11. klo 12 – 14. Pistä aika allakkaasi, kutsulinkin saat sähköpostiisi tällä viikolla.

Freet2030 -hankkeella on omat sivut Temen verkkosivujen lomassa: https://www.teme.fi/fi/freet2030/ jossa tutkijat puhuvat mm. palapelimäisestä työstä.

Syksyn mittaan Teme on järjestämässä TES-tilaisuuksia sekä syysliittokokouksen sunnuntaina 7.11. klo 12. Syysliittokokouksessa päätetään ensi vuoden toiminnasta ja taloudesta. Jäsenjärjestöt nimeävät Temen kokoukseen edustajansa, joita kullakin jäsenjärjestöllä on 3-13 suhteessa jäsenmääräänsä. Kokouskutsut lähetämme 6.10. jäsenjärjestöjen hallituksille.

Osallistu, hae apurahaa ja seuraa Temeä somessa – @temelainen – kanavillamme: instagram, twitter, facebook ja linkedin.

Anne Saveljeff

Kirjoittaja on Metelin päätoimittaja.

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.