Siirry sisältöön
Karoliina Huovila

Karoliina Huovilasta Temen uusi toiminnanjohtaja

Oikeustieteiden maisteri Karoliina Huovila on valittu Temen toiminnanjohtajaksi. Hän siirtyy tehtävään SAK:n työmarkkinapäällikön paikalta.

Huovila on tehnyt pitkän uran työmarkkinajärjestöissä. Hänen vahvuutenaan on kokemus palkansaajajärjestöjen edunvalvonnassa ja esihenkilötehtävissä, monipuolinen työmarkkinakentän tuntemus ja laaja yhteiskunnallinen verkosto.

Huovila on työskennellyt palkansaajajärjestöissä työelämän murrokseen ja epätyypillisiin työsuhteisiin liittyvien kysymysten parissa, sekä neuvotellut uransa aikana useita työehtosopimuksia. Oikeudenmukaiset työsuhteiden ehdot korostuvat sekä työsuhteissa, että niiden ulkopuolella työskenneltäessä.

”Neuvottelutoiminnalla, yhteiskunnallisella vaikuttamisella sekä viestinnällä on suuri merkitys edunvalvonnassa. Luovalla alalla työskentelevien on koettava, että heidän työlleen annetaan sille kuuluva arvo. Kulttuuri on tärkeä osa sivistysyhteiskuntaa,” Karoliina Huovila sanoo.

Huovilalle on luontevaa jatkaa työskentelyä SAKlaisen kentän työntekijöiden edunvalvonnan parissa. ”Muutokset työmarkkinoilla haastavat entistä vahvempaan edunvalvontaan. Sopimusjärjestelmän järkkyminen vaikuttaa kaikkien alojen työntekijöiden neuvotteluasemaan ja sitä kautta toimeentuloon,” Huovila kertoo.

Temelle Suomen suurimpana taide- ja kulttuurialan ammattiliittona kulttuuripolitiikka ja tekijänoikeudet ovat keskeinen osa edunvalvontaa.

”Temessä minua kiinnostaa vaikuttamistyö taiteen ja kulttuurin kentällä työmarkkinatoiminnan rinnalla. Temen edustamat alat ovat työympäristönä todella innostavia. Olen kulttuurin ja taiteen kuluttaja ja nyt on hienoa saada tutustua ammattimaiseen luovien alojen työhön, ” Huovila hymyilee.

Huovila aloittaa Temessä 8.8.2022.

Lisätietoja:
Karoliina Huovila
karoliina.huovila@sak.fi
puh 040 521 9083

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.