Siirry sisältöön

Arvokasta vappua ja suomalaisen työn juhlaa!

Joudumme valitettavasti viettämään työn juhlaa massiivisten työelämäheikennysten varjossa. Huonoimmassa työmarkkina-asemassa olevilta leikataan eniten, mikä on todella julmaa.

Pätkätyöläisten asemaa heikentämällä hallitus nitistää koko freelancer-käsitteen sukupuuton partaalle. Kuka vastaa suomalaisesta kulttuurista ja taiteesta, Suomen henkisestä pääomasta enää muutaman vuoden kuluttua? Mitä tulee tilalle, kun taiteellinen aivovuoto on valunut muualle huonon työmarkkinapolitiikan takia? Pienestä alkaneet, vaihtoehtoiset tapahtumat, jotka ovat vuosien saatossa kasvaneet isoiksi, vetovoimaisiksi festivaaleiksi, jäävät keksimättä ja siten tapahtumatta. Esimerkiksi Flow-festivaali alkoi vaihtoehtotapahtumana.

Tutkimusten mukaan kulttuurin tukieuro tuottaa yli kymmenen euroa takaisin. Kulttuurille luonteenomaisesta jaksottaisesta työskentelystä tehdään hallituksen toimesta nyt niin vaikeaa ja kannattamatonta, että mietityttää, mistä tällainen kulttuurivihamielisyys kumpuaa. Leikkaukset ovat poliittisia, kulttuurivihamielisiä ja asenteellisia. Taloudella niitä ei voi perustella. Hallitus leikkaa tulevaisuudelta, kun se leikkaa lasten hyvinvoinnista, koulutuksesta ja kulttuurista. Tämä on todella lyhytnäköistä politiikkaa.

Teme on taide- ja kulttuurityöläisten tukiasema. Temen jäsenet ovat mielikuvittelun ammattilaisia, luovan työn osaajia ja Suomen taide-elämän muovaajia. Taide- ja kulttuurialalla on iso kasvupotentiaali, emmekä suostu työolojen lisäkurjistamiseen. Taiteen tekeminen on koko kansan identiteetin äänitorvi, jonka haluamme soivan kovaa ja korkealta jatkossakin. Toivomme ammattiliitossa, että enemmistö työntekijöistä jalkautuisi vapputilaisuuksiin. Voimme näyttää joukkovoimamme ja ilmaista toistuvasti kantamme hallituksen leikkauksia kohtaan.

Nyt hallitus on työmarkkinapolitiikallaan tuomitsemassa kulttuurityöläiset pärjäilijöiksi, näkemättä suurta keksintöä, innovaatiota ja talouspotentiaalia ollenkaan. Jos keskusteluista otetaan talous kokonaan pois ja puhutaan vain taiteesta, mitä kompetenssia hallituksella on käydä sellaista keskustelua? Ymmärtämättömyyden seinä on läpipääsemätön, josta kaikki kimpoaa takaisin. Käsittääkö hallitus kurjistamispolitiikan seurauksia ja miksi se on immuuni tutkitulle tiedolle?

Ammattiliittoon kuuluminen on tällä hetkellä myös poliittinen päätös ja hallituspolitiikan vastaponsi. Teme vastustaa hallituksen lyhytnäköistä ja ilkkuvaa politiikkaa ja työskentelee aktiivisesti työehtojen puolestapuhujana ja sopimusyhteiskunnan säilymisen puolesta.

Vietämme vappua, suomalaisen työn juhlaa, ylpeinä omasta osaamisestamme. Arvostamme toistemme taituruutta ja nostamme maljan työn tekemisen kaikille muodoille!

Tänne on listattu työväen vappujuhlia eri puolilla Suomea yli 40 kaupungissa etelästä Lappiin. Tule mukaan!

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.