Siirry sisältöön
Seinällä on suuri tekijänoikeuksiin viittaava C-kirjain ympyrän sisällä. Joku on nostanut tikapuut kuvaa vasten ja käynyt maalaamassa kaksi vaakaviivaa C:n päälle euron merkiksi. Punainen väriversio.
Kuva Jani Pulkka

Valtiolta 5 miljoonaa lisärahoitusta elokuva- ja tv-alan elvyttämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää kotimaisten elokuvien ja draamasarjojen tuottamiseen viiden miljoonan euron lisärahoituksen. Raha myönnetään Suomen elokuvasäätiölle. Summalla elvytetään koronapandemiasta kärsinyttä alaa tukemalla alan ammattilaisten työllistymistä.

Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme, Journalistiliitto, Näyttelijäliitto sekä audiovisuaalisen sisältötuotantoalan tuottajien edunvalvoja Apfi pitävät lisärahoitusta tärkeänä.

Lisärahalla halutaan vahvistaa laadukkaan kotimaisen tuotannon elinvoimaisuutta ja asemaa markkinoilla. Samoin tavoitteena on edistää suomalaisen elokuva- ja draamasarjatuotannon kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla.

– Koronan aikaan kuvauksissa joudutaan tekemään erillisratkaisuja, jotka pidentävät kuvausaikoja. Toivottavasti koronan aikana tehdyille tuotannoille mahdollistetaan myös tarvittaessa lisärahoitusta, jotta tuotantojen resurssit vastaavat toteutettavan hankkeen laatua ja laajuutta, toteaa Temen toiminnanjohtaja Karola Baran.

Rahoitukselle ei järjestetä erillistä hakua, vaan varat jaetaan elokuvasäätiön normaalien tukiprosessien kautta. Seuraava tuotantotukien hakuaika päättyy 11.8. ja vuoden viimeinen hakuaika päättyy 20.10.

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.