Siirry sisältöön
Esitystilanteessa on tuhansia katsojia. Lavalla on savukoneita ja kirkkaat valot. Teknisiä laitteita, äänentoistolaitteita ja valokalustoa on paljon.
Kuva Neela Jalilian, Unsplash

OIRA on uusi, ilmainen väline työturvallisuusriskien hallintaan. Se arvioi riskit ja neuvoo

Oira-arviointiväline on kehitetty tapahtumiin, tuotantoyhtiöille, teattereille ja kaikille alalla toimiville riskien kartoittamiseksi.

OIRA (Online Interactive Risk Assessment) on vuorovaikutteinen riskinarvioinnin väline verkossa. Euroopan työterveys- ja turvallisuusvirasto on kehittänyt sen ilmaiseksi ja avoimeksi palveluksi.

Oira tarjoaa ratkaisuja ja neuvoja. Se arvioi  mm. esityksiä ulkona ja sisätiloissa, näyttämötekniikkaa, lavastusta, työtä näyttämön ylä- ja alapuolella sekä työpajoissa, lavastamossa, puvustamossa, esiintymistä ja stuntteja. Myös kemikaaleja ja vaarallisia aineita, volyymitasoja, kiertuetoimintaa, yleisöä, työtä lasten ja muiden erityisryhmien kanssa.

Oira toimii niin, että työturvallisuudesta vastaava henkilö voi verkossa aloittaa uuden riskinarvioinnin nimeämällä produktion ja vastata kyseistä produktiota koskeviin työturvallisuuskysymyksiin. Jos turvallisuustoimenpiteitä ei ole tehty, ehdottaa Oira sopivia tapoja ratkaista asia. Samaa arviointia voi tehdä useampi ihminen produktiosta, koska väline on verkossa.

Oira palvelee tällä hetkellä englanniksi ja espanjaksi. Sitä käännetään suomeksi Temen aloitteesta.

Kokeile ja tutustu täältä:

Life Performance / Productions

Life Performance / Venues

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.