Siirry sisältöön

Osallistu ja vaikuta Temen valtuustossa

Temen valtuusto valitaan 23. – 25.4. 2024. Sen valitsevat Temen äänioikeutetut henkilöjäsenet keskuudestaan. Valtuustossa on Temen sääntöjen mukaan 40 jäsentä. Temen ensimmäinen valtuusto aloittaa 15.5.2024 ja kausi on 3-vuotinen.

Valtuusto korvaa aiemmat kevät- ja syysliittokokoukset. (Huom. tämä koskee Temeä, ei jäsenjärjestöjä.) Aiemmin jäsenjärjestöt nimesivät Temen vuosikokouksen edustajat yhteen kokoukseen kerrallaan, nyt valtuustoon voivat asettua ehdolle kaikki kiinnostuneet varsinaiset ja opiskelijajäsenet. Valtuusto käyttää Yhdistyslain mukaista ylintä päätösvaltaa Temessä, kuten vuosikokoukset aiemmin. Valtuuston tehtäviä on mm. valita hallitus ja linjata toiminnan painopisteet.

Valtuustolla pyritään mahdollistamaan jäsenten laajempi osallistuminen Temen toimitaan. Tarkoitus on vahvistaa jäsendemokratiaa ja keventää hallintoa. Valtuusto kokoontuu 1-2 kertaa vuodessa.

Valtuuston vaalit

Valtuuston vaaleissa voi asettua ehdolle ja äänestää jokainen Temen varsinainen (A-, Y-jäsen) sekä opiskelijajäsen (O-jäsen), joka on hoitanut jäsenmaksunsa.

Temen toimisto huolehtii vaalien järjestelyistä.

Ehdokkaaksi asettuminen 9. – 21.4.2024

Vaalit ja ehdokasesittely Temen nettisivuilla 23. – 25.4.2024.

Äänestäminen tapahtuu sähköpostiin 23.4.2024 lähetetyllä linkillä, joka on voimassa 25.4.2024 asti. Vaalisalaisuus säilyy ja jokainen äänioikeutettu voi äänestää vain kerran.

Äänestysmahdollisuuden takia on tärkeä päivittää Temen eAsioinnissa omat yhteystietonsa TÄÄLLÄ

Mikäli et pysty äänestämään etänä sähköisesti, voit äänestää ennakkoon Temen toimistossa Hakaniemessä 23.4.2024 klo 10-15.

Ehdokkaaksi asettuminen

Jokainen vaalikelpoinen jäsen voi asettua ehdokkaaksi. Se tehdään täyttämällä sähköisesti Visma sign -palvelussa henkilötietolomake henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla.

Ilmoittaudu viimeistään 21.4. TÄÄLLÄ

Vaalilautakunta Temen toimistolla käy läpi ehdokkaat ja jakaa heidät ammattialakohtaisille  ehdokaslistoille, jotka noudattavat jäsenjärjestöjen jäsenyyksiä (katso alla äänten laskenta).

Tämän lisäksi ehdokkaat voivat muodostaa omia ehdokaslistoja kahden tai useamman ehdokkaan kesken. Ehdokaslistaa koskien lisäohjeita saa Temen toimistolta: savel@teme.fi

Ehdokkaiden esittely

Kaikki ehdokkaat esitellään Teme.fi -sivulla.

Lähetä itsestäsi tunnistettava kasvokuva, kerro jäsenjärjestösi, ammattisi/tittelisi sekä esittele itsesi ja kerro miten haluat kehittää Temeä (500-1000 merkkiä). Nämä tiedot sekä ehdokkaalle arvottu vaalinumero julkaistaan Teme.fi -sivulla. Lähetä tiedot itsestäsi viimeistään 21.4. savel@teme.fi kun olet ilmoittautunut ehdokkaaksi Visma Sign -palvelussa.

Äänten laskenta

Ehdokkaat jaetaan ehdokasryhmiin sen mukaan, mihin järjestöön he kuuluvat, Temeen vai johonkin Temen seitsemästä jäsenjärjestöstä. Kustakin ryhmästä/jäsenjärjestöstä valitaan vähimmäismäärä valtuutettuja suhteessa jäsenmäärään:

Temen yksilöjäsenet: 1 edustaja
EKH: 1  edustaja
Elma: 4 edustajaa
LP: 4 edustajaa
SVÄV: 4 edustajaa
STOD: 4 edustajaa
STST: 8 edustajaa
TAM: 8 edustajaa

Valtuuston jäsenet valitaan suhteellisen vaalitavan mukaan.

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.