Siirry sisältöön

Epäasiallinen kohtelu 16.2. livenä klo 10 ja etänä klo 14

Freelancerkahvien aiheena on epäasialliseen kohteluun puuttuminen esittävien taiteiden kentällä. Miten tunnistaa ja puuttua epäasialliseen kohteluun esittävien taiteiden kentällä?  

Jäsentilaisuuksia järjestetään samana päivänä kaksi:

  • ensimmäinen on livetapaaminen klo 10–12 Temen toimistolla (John Stenbergin ranta 6, Helsinki, Hakaniemi, 4. krs meren puolelta Kuljetusliittojen ovesta
  • toinen on etätapaaminen klo 14–15 (etäyhteydellä zoomissa).

Tapaamisten sisältö on muutoin sama, mutta livetilaisuudessa on varattu enemmän aikaa yhteiselle keskustelulle ja kahvittelulle.

Keskustelua alustaa Työterveyslaitoksen tutkija Heli Ansio, Floor is Ours! Puuttumisen kulttuurin vahvistaminen esittävien taiteiden työyhteisöissä -hankkeen tutkimustulosten pohjalta.

Alustuksen jälkeen jatkamme keskustelemista pienryhmissä ja lopuksi teemme yhteenvedon keskustelusta. Mukana keskustelussa on myös Temen freelancerkoordinaattori Elsa Heikkilä.

Tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki Temen jäsenet, jotka toimivat freelancereina.
Freelancerillä tarkoitamme tässä yhteydessä kulttuuri-, tapahtuma- ja taidealojen itsensätyöllistäjiä, pätkätyöläisiä, apurahalla työskenteleviä, lyhyissä työsuhteissa työskenteleviä ja niin edelleen. Voit työskennellä tanssitaiteilijana, sirkustaiteilijana, taiteellisena suunnittelijana, taidepedagogina, median tai elokuvan parissa.

Tarjolla kahvia, teetä ja hedelmiä. Ilmoittautumislinkki jäsenille 

Taustaksi Heli Ansion artikkeli Temen Meteli-lehdessä Valittamisesta välittämiseen – näin muuttuu esittävän taiteen työkulttuuri.

Ilmoittautumisen yhteydessä voi lähettää ennakkokysymyksiä, joihin vastaamme tilaisuudessa mahdollisuuksien mukaan. Huomioithan kuitenkin, että tilaisuuden tarkoituksena ei ole käsitellä yksittäisiä tapauksia. Mikäli sinua huolettavat omaan työelämääsi liittyvät haastavat tilanteet tai jokin omassa kohtelussasi, olethan matalalla kynnyksellä yhteydessä Temen asiantuntijoihin.

Temen freelancereille suunnatut jäsenkahvit ovat freelancerkoordinaattori Elsa Heikkilän syksyllä 2023 käynnistämä vertaiskeskustelun alusta. Jäsenkahvien tarkoituksena on koota yhteen eri aloilla toimivia freelancereitä ja luoda paikka jakamiselle. Kahveja järjestetään noin kahden kuukauden välein ja niistä tiedotetaan jäsenkirjeessä sekä somessa. Voit ehdottaa aihetta tuleville kahveille ottamalla yhteyttä Elsaan.

Esteettömyys ja saavutettavuus

Tapaamisissa noudatetaanTemen turvallisen tilan ohjetta https://www.teme.fi/fi/16705-2/

Tilaisuudet järjestetään suomen kielellä.

Temen toimisto sijaitsee 4. kerroksessa. Ulko-oven aukaisee aulavahtimestari ja aulasta pääsee suoraan hissiin. Ulko-ovella ja kokoushuoneen ovella on pienet kynnykset. WC on tilava, mutta ei esteetön.

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.