Siirry sisältöön
Kuva Adi Goldstein, Unsplash

Teme jäsenmäärä kasvaa ja ylitti 5000 jäsenen rajan

Temen jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti jo useamman vuoden ajan. Muutama viikko sitten Temen jäsenmäärä ylitti 5000 jäsenen rajan. Kasvava jäsenmäärä kertoo edunvalvonnan oikeasta suunnasta sekä sen kasvavasta tarpeesta teatterin, tanssin, sirkuksen ja elokuva- ja TV-alan töiden parissa.

Jäsenmäärät kasvavat tasaisesti kaikilla Temen ammattialoilla, mutta tällä hetkellä eniten jäseneksi liittyy tanssi- ja elokuva- ja tv-alalla työskenteleviä.

– Elokuva- ja televisioalan työnantajat ovat alkaneet liittyä työantajajärjestö Paltaan ja samalla myös työntekijät näissä työpaikoissa järjestäytyvät. On hyvä, että niin työantaja- kuin työntekijäpuoli tulee työmarkkinaosapuolien koulutuksen ja ohjauksen pariin. Sopimus- ja yhteistoiminta kehittyy siten parhaiten, toteaa Temen toiminnanjohtaja Karola Baran.

Järjestäytymisasteen nousu näkyy mm. luottamusmiestoiminnan kehittymisessä elokuva- ja tv-alalla.

Temen jäsenistä reilu puolet työskentelee teatterialan työpaikoissa, noin yksiviidesosa tanssi- ja sirkusalalla ja yksiviidesosa elokuva- ja tv-alalla. Teme neuvottelee kuusi työehtosopimusta sekä muutaman talokohtaisen sopimuksen.

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.