Siirry sisältöön
Pasi Räbinä. Kuva Riitta Rask

Palkinnot

LP jakaa teatterialan Illusion-palkintoa, elokuva- ja av-alan Vuoden suunnittelijapalkintoa sekä Säde-palkintoja, jotka jaetaan ensikerran 2020.

Illusion-palkinto

Illusion-palkinto on tunnustuspalkinto lavastus- ja pukusuunnittelun ammattilaisille. Palkinnolla LP haluaa lisätä skenografin ammatin tunnettavuutta.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi tekee jäsenistö ja palkitun päättää hallitus.

2019: pukusuunnittelija Pasi Räbinälle tunnustuksena monipuolisesta urasta näyttämöpukujen suunnittelijana ja luovana, omaperäisen ilmaisukielen löytäneenä taiteilijana.

2018: lavastaja Kaisa Rasilalle kuuntelevasta ja hiotusta skenografin työstä.

2017: lavastaja Eeva Ijäkselle, joka on keskeinen henkilö lavastajien nykyaikaisen opiskeluympäristön kehittämisessä.

2016: pukusuunnittelija TaT Joanna Weckamanille huomionosoituksena tuoreesta tohtorinväitäskirjatutkimuksesta pukusuunnittelijoiden alalta. LP haluaa palkinnon kautta nostaa esiin Weckamnin pitkän uran saavutukset teatteritaiteen alalla.

2015: lavastaja Erkki Saaraiselle ja pukusuunnittelija Tuomas Lampiselle visualisoinneista esityksissä Maaseudun tulevaisuus (2014 Kansallisteatteri), New Karleby (2011 Tampereen teatteri) ja Kohti kylmempää (2008 Tampereen teatteri)

2013: lavastaja Hannu Lindholmille merkittävästä lavastustaiteilijan työstä – niin taiteellisen työnsä laadun että määrän puolesta.

2012: pukusuunnittelija Niina Pasaselle vahvasta taiteellisesta näkemyksestä pukusuunnittelijana ja visualisoijana.

2011: lavastaja Jude Pirskaselle palkintona merkittävästä urasta monipuolisena lavastustaiteilijana.

2010: pukusuunnittelija Ina Jakobssonille ja lavastaja Sampo Pyhälälle Rovaniemen Teatterin esityksestä Leiri maailman laidalla.

Vuoden suunnittelija -palkinto

2018: Lavastaja Markku Pätilä.

2017: Yleisradion lavastus- ja pukusuunnittelijat: Outi Harjupatana, Elina Lario, Malla Helander, Riikka Kytönen, Paula Salonen, Lea Sipilä, Liisa Rihu, Leena Tiihonen, Mari Skogberg, Teija Vilkkovaara.

2016: Sankariliiga

2015: Lavastaja Pentti Valkeasuo

2014: Pukusuunnittelija Marjatta Nissinen

Kannustusstipendi opiskelijoille

Opiskelijastipendi on myönnetty yhdessä Aallon opiskelijoiden kanssa opinnoissaan ansioituneelle tai juuri ammattiin valmistuneelle lavastus- tai pukusuunnittelun opiskelijalle tai opiskelijaporukalle.

2017: Virpi Nieminen ja Fabian Nyberg

2016: Sari Paljakka

Tilaa uutiskirje

Temen uutiskirje on kenen tahansa tilattavissa maksuttomasti. Kirje räätälöidään Temen kotisivujen ajankohtaisen sisällön pohjalta kuudesti vuodessa ja toimitetaan tilaajan sähköpostiin..