Siirry sisältöön
Pasi Räbinä. Kuva Riitta Rask

Palkinnot

LP on jakanut teatterialan Illusion-palkintoa sekä elokuva- ja av-alan Vuoden suunnittelijapalkintoa. Vuonna 2020 LP ryhtyi jakamaan  Säde-palkintoja Thalia-juhlassa yhdessä Suomen valo-, ääni- ja viedosuunnittelijat SVÄV:n kanssa.

LP jakaa Lavastus- ja Pukusäteet ja SVÄV jakaa Valo-, Ääni- ja Videosäteet. Säde-palkinnot jaetaan jäsenten ehdotusten perusteella edellisen vuoden vaikuttavasta taiteellisesta suunnittelutyöstä. Lisätietoa…

Säde-palkinnot

Lavastussäteen sai Markus Tsokkinen

Pukusäteen sai Riikka Aurasmaa

Illusion-palkinto

LP on aiemmin jakanut Illusion- ja Vuoden suunnittelija -palkintoja. Illusion-palkinto on myönnetty vuodesta 2010 alkaen teatterialan suunnittelijalle. Vuoden suunnittelijapalkinto on puolestaan jaettu vuosina 2014 – 2018 elokuva- ja tv-alan ammattilaisille. Tunnustuspalkinnoilla on pyritty lisäämään skenografin ammatin tunnettuisuutta.

Vuonna 2020 elokuva-ja tv-alan suunnittelijapalkinto ja Illusion-palkinto yhdistettiin ja päätettiin jakaa vuosittain LP:n pikkujoulujen yhteydessä elokuva-ja tv-alan suunnittelijoille. Koronavuonna palkintoa ei jaettu.

2019: pukusuunnittelija Pasi Räbinälle tunnustuksena monipuolisesta urasta näyttämöpukujen suunnittelijana ja luovana, omaperäisen ilmaisukielen löytäneenä taiteilijana.

2018: lavastaja Kaisa Rasilalle kuuntelevasta ja hiotusta skenografin työstä.

2017: lavastaja Eeva Ijäkselle, joka on keskeinen henkilö lavastajien nykyaikaisen opiskeluympäristön kehittämisessä.

2016: pukusuunnittelija TaT Joanna Weckamanille huomionosoituksena tuoreesta tohtorinväitäskirjatutkimuksesta pukusuunnittelijoiden alalta. LP haluaa palkinnon kautta nostaa esiin Weckamnin pitkän uran saavutukset teatteritaiteen alalla.

2015: lavastaja Erkki Saaraiselle ja pukusuunnittelija Tuomas Lampiselle visualisoinneista esityksissä Maaseudun tulevaisuus (2014 Kansallisteatteri), New Karleby (2011 Tampereen teatteri) ja Kohti kylmempää (2008 Tampereen teatteri)

2013: lavastaja Hannu Lindholmille merkittävästä lavastustaiteilijan työstä – niin taiteellisen työnsä laadun että määrän puolesta.

2012: pukusuunnittelija Niina Pasaselle vahvasta taiteellisesta näkemyksestä pukusuunnittelijana ja visualisoijana.

2011: lavastaja Jude Pirskaselle palkintona merkittävästä urasta monipuolisena lavastustaiteilijana.

2010: pukusuunnittelija Ina Jakobssonille ja lavastaja Sampo Pyhälälle Rovaniemen Teatterin esityksestä Leiri maailman laidalla.

Vuoden suunnittelija -palkinto

2018: Lavastaja Markku Pätilä.

2017: Yleisradion lavastus- ja pukusuunnittelijat: Outi Harjupatana, Elina Lario, Malla Helander, Riikka Kytönen, Paula Salonen, Lea Sipilä, Liisa Rihu, Leena Tiihonen, Mari Skogberg, Teija Vilkkovaara.

2016: Sankariliiga

2015: Lavastaja Pentti Valkeasuo

2014: Pukusuunnittelija Marjatta Nissinen

Kannustusstipendi opiskelijoille

Opiskelijastipendi on myönnetty yhdessä Aallon opiskelijoiden kanssa opinnoissaan ansioituneelle tai juuri ammattiin valmistuneelle lavastus- tai pukusuunnittelun opiskelijalle tai opiskelijaporukalle.

2017: Virpi Nieminen ja Fabian Nyberg

2016: Sari Paljakka

Tilaa uutiskirje

Temen uutiskirje on kenen tahansa tilattavissa maksuttomasti. Kirje räätälöidään Temen kotisivujen ajankohtaisen sisällön pohjalta kuudesti vuodessa ja toimitetaan tilaajan sähköpostiin..