Siirry sisältöön

Lakko-ohje temeläisille 12.2.2024

Ensi viikolla monia lakkoja 12. – 16.2.2024. Niillä vastustetaan hallituksen työelämän heikennyksiä ja toimeentulon leikkauksia, joilla ei ole mitään työllisyyttä parantavia vaikutuksia. Vaikka lakon aiheuttamat hankaluudet harmittaisivatkin, on hyvä muistaa, että niillä puolustetaan perusoikeuksia, kuten toimeentuloa.

Toimi näin:

  1. Teme ei ole julistanut lakkoja ensi viikolle, mutta ole todella tarkka lakkorajausten kanssa. Mitään lakon alaista työtä ei saa tehdä. Älä tee lakossa olevien työtehtäviä. Älä mene keikalle lakossa olevaan taloon.
  2. Mikäli työkaverisi ovat lakossa, lakko koskee todennäköisesti sinuakin. Varmista lakkorajat työpaikkasi luottamusmieheltä, jonka edustama liitto on lakon julistanut. Varmista lakkorajaus myös kyseisen liiton nettisivuilta.
  3. Jos luottamusmiestä ei ole, tarkista lakkaorajaus lakon julistaneen liiton nettisivuilta ja ole yhteydessä Temeen.
  4. SAK-laiset liitot maksavat aina lakossa oleville temeläisillekin lakkoavustusta. Muiden liittojen osalta asiaa pitää tarkastella.

Moni temeläinen työskentelee varhaiskasvatuksen parissa. Näin ammattiliitto JHL on rajannut lakkonsa varhaiskasvatuksen parissa 13.-14.2.2024:

”Poliittisen työtaistelun piirissä ovat kaikki varhaiskasvatuksessa tehtävät työtehtävät seuraavien kaupunkien alueella niin kunnallisen, seurakuntien kuin yksityisen varhaiskasvatuksen puolella ja kaikilla sopimusaloilla: Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Vaasa, Mustasaari, Rovaniemi, Tampere, Jyväskylä, Kuopio, Joensuu, Oulu, Turku, Pori.

Lisäksi poliittisen työtaistelun piiriin kuuluvat kaikki varhaiskasvatuspaikoissa tehtävät tukipalvelut. Puhtaus-, keittiö- ja kiinteistöpalveluihin liittyvät työt. Helsingin osalta Palvelukeskus Helsinki ja Jyväskylän osalta Kylän kattaus.

Poliittisen työtaistelun piirissä ovat kaikki Seuren tarjoamat varhaiskasvatuksessa tehtävät työtehtävät seuraavien kaupunkien alueella, niin kunnallisen kuin yksityisen varhaiskasvatuksen puolella ja kaikilla sopimusaloilla: Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa

Tämä koskee myös muita henkilöstövuokrausyrityksiä, jotkavälittävät työvoimaa seuraavien kuntien alueilla toimivien kunnallisten, yksityisten ja seurakuntien varhaiskasvatuksen tehtäviin: Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Vaasa, Mustasaari, Rovaniemi, Tampere, Jyväskylä, Kuopio, Joensuu, Oulu, Turku, Pori.

Poliittinen työtaistelu koskee työvuoroja, jotka alkavat tiistain 13.2.2024 klo 00:01 ja keskiviikon 14.2.2024 klo 23:59 välisenä aikana. Lakko kestää päättyvän työvuoron loppuun.

Työtaistelun ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle.”

Temessä on lakkopäivystys puh 050 539 0746. Soita, jos on kysyttävää

 

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.