Siirry sisältöön

Opas häirinnän ehkäisyyn

Opas elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyyn on nyt päivitetty! Oppaat on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Oppaassa on yhteistyökumppanina 44 eri audiovisuaalisen alan organisaatiota ja järjestöä Suomesta ja sen on koordinoinut APFI ry. Oppaan yhteistyökumppanit sitoutuvat yhdessä ehkäisemään elokuva- ja tv-alalla esiintyvää häirintää, ja sen avulla pyritään kohti kaikille turvallisempaa av-alaa.  

Opas on tarkoitettu tueksi kaikille av-alalla toimiville yrityksille, organisaatioille, järjestöille ja yhdistyksille, mutta se ei korvaa työnantajan lakisääteisiä velvoitteita mm.  työturvallisuutta, yhdenvertaista ja tasa-arvoista kohtelua koskien.

Lisäksi tuottajien järjestöllä, Apfilla, on käytössä HAVAINTOLOMAKE jossa on mahdollista ilmoittaa Apfin  jäsenyritysten toiminnassa mahdollisesti ilmenneestä epäasiallisesta käytöksestä, häirinnästä tai muusta väärinkäytöksestä. Kaikki havaintolomakkeella annetut havainnot käsitellään luottamuksellisesti ilmoituksen tekijän ja kohteen yksityisyyttä suojellen. 

Linkit oppaisiin:

Suomenkielinen opas

PÅ SVENSKA – Ruotsinkielinen opas

IN ENGLISH – Englanninkielinen opas

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.