Siirry sisältöön
Seinällä on suuri tekijänoikeuksiin viittaava C-kirjain ympyrän sisällä. Joku on nostanut tikapuut kuvaa vasten ja käynyt maalaamassa kaksi vaakaviivaa C:n päälle euron merkiksi. Mielen tulee loru "tikapuita pitkin taivaaseen".
Kuva Jani Pulkka

Temen ja STODin lausunnot VOS-rahoituslaista 2020

Eduskunnan sivistysvaliokunta pyysi Temeltä ja Suomen teatteriohjaajat ja dramaturgit ry:ltä (STOD)  lausuntoa HE 132/2020 vp hallituksen esityksestä eduskunnalle laeiksi esittävän taiteen edistämisestä sekä opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain muuttamisesta.

Käsillä olevassa ehdotuksessa täsmennettiin, että valtionosuuslautakunta antaisi lausunnon VOS-järjestelmän hakijoista ennen OKM:n päätöstä. Aiemmassa esityksessä lausunnon antaja oli Taike . Temen mielestä valtionosuuslautakunta on relevantti vaihtoehto lausunnon antajana ja sen toimintaa tulee myös arvioida.

Teme ja STOD puolustavat taiteen perusrahoitusta sekä ottavat kantaa Veikkauksen tukeen taiteelle ja kulttuurille.

Lue Temen VOS-lausunto…

Lue STODin VOS-lausunto…

Temen toiminnanjohtaja Karola Baran oli mukana Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmässä, joka valmisteli ehdotuksen esittävän taiteen valtionosuusjärjestelmän uudistamiseksi  1.9.2019 – 28.2.2020.

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.