Siirry sisältöön
Kuvassa Temen puheenjohtajisto, Keskellä Temen puheenjohtaja Antti Mattila sekä varapuheenjohtajat Antti Nieminen ja Antti Hosia. Taustalla Emil Cedercreutzin reliefi Tieteiden talon aulassa.

Teme juhli, palkitsi, kokousti ja valitsi uuden hallituksen sunnuntaina 23.4.

Kiitos juhlaan ja kokoukseen osallistuneille! Teme käynnisti 50-vuotisjuhlavuoden vieton vuosikokouksessaan sunnuntaina 23.4. Tieteiden talolla Helsingissä.

Temen uusi hallitus valittiin. Puheenjohtajana jatkaa lavastussuunnittelija Antti Mattila. Hallituksessa on monipuolisesti tanssin, teatterin ja elokuva-alan ammattilaisia. Nämä 12 varsinaista jäsentä ovat Temen jäsenjärjestöjen puheenjohtajia ja hallitusten jäseniä…

Vuosikokouksessa Temen toiminnanjohtaja Karoliina Huovila totesi esitellessään Temen vuosikertomusta, että maamme tuleva hallitus ei todennäköisesti ole kovin vahvasti pienen ja pienipalkkaisen ihmisen puolella, joten meidän on puolustettava reiluja työehtoja entistä vahvemmin. Samalla meidän on puolustettava ammattimaisen taiteen ja kulttuurin perusrahoitusta ja resursseja.

– Työtä kulttuurialan edunvalvonnassa riittää tästä eteenpäinkin. Teme panostaa sekä työsuhteisten että freelancer-jäseniensä aseman parantamiseen. Kulttuuri on nähtävä investointina ja kulttuurin tekijöiden on tultava työllään toimeen. Temen hallitusohjelmatavoitteisiin kuuluu vaatimus oikeudenmukaisista työehdoista ja kattavasta työttömyysturvasta myös esittävän taiteen alalla toimiville ammattilaisille, totesi Karoliina Huovila.

Lavastussuunnittelija Minna Santakari sai Temen Klaffi-palkinnon vuonna 2023. Onnea!

Teme myönsi iltajuhlassa Klaffi-palkinnon Minna Santakarille. Klaffi-palkinto on Temen myöntämä tunnustus av-alan ansiokkaasta tekijyydestä ja 2000 euron rahapalkinto, joka maksetaan Kopioston maksamista av-alan tekijänoikeuskorvauksista.

Minna Santakari mainitsi juhlapuheessaan mm. sen miten työuran molemmissa päissä kollegiaalinen tuki saattaa olla taiteilijalle keskeisen tärkeää. Nuorena aloittelevana taiteilijana voi olla hankalaa päästä verkostoitumisen alkuun. Ikääntyminen taas tuo omat haasteensa kulttuurin aloilla, joilla pätkätyösuhteet ovat yleisiä. Vuorovaikutteinen kollegiaalisuus on tärkeä voimavara uran kaikissa vaiheissa. Toinen taiteilija ymmärtää parhaiten työuran erilaiset haasteet.

Monialaisuus on Santakarin omassa toiminnassa keskeistä. Hän on lavastussuunnitteluiden lisäksi tehnyt yhteistyötä erilaisten kulttuuri-instituutioiden kanssa, tutkinut, kirjoittanut tietokirjoja, kuratoinut näyttelyitä sekä toiminut luottamustehtävissä, mm. puheenjohtanut Lavastus- ja pukusuunnittelijat ry:tä. Elokuvatutkimuksessa Santakari on nostanut esiin usein vähemmän esillä ollutta tekijöiden historiaa.

Onnea Temen uudelle hallitukselle, jäsenjärjestöjen hallituksille ja Minna Santakarille! Kiitos jäsenille osallisuudesta ja hyvää 50v-juhlavuotta Temelle!

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.