Siirry sisältöön
Kuva: Taike

Poikkeuksellinen kattaus mielen hyvinvoinnin tapahtumia eri puolila Suomea syksyllä

Taiteen, kulttuurin ja tapahtumien ammattilaisille on tarjolla:

1. Yhteensä 12 valmennus- ja vertaisryhmää taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen apurahan saajille, freelancereille ja itsensätyöllistäjille
2. Neljä työhyvinvointipäivää
3. Mielenterveyden ensiapu 2® – Haavoittuva mieli -koulutuksia

Työterveyslaitos, Taiteen edistämiskeskus, Teme ja Muusikkojen liitto järjestävät tapahtumat yhteistyössä osana Mielenterveyden työkalupakki -hanketta.

1. Valmennus- ja vertaisryhmät taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen ammattilaisille

Hankkeessa on järjestetty tämän kevään aikana maksuttomia työkykyä tukevia valmennus- ja vertaisryhmiä. Syksyllä 2024 valmennus- ja vertaisryhmiä järjestetään lisää. Ryhmissä käsitellään mielen hyvinvointiin ja työkyvyn tukemiseen liittyviä sisältöjä.

Valmennus- ja vertaisryhmät kokoontuvat syksyllä Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Rovaniemellä, Seinäjoella ja Tampereella. Tämän lisäksi järjestetään etänä kokoontuvia ryhmiä, jotka toteutetaan kolmella eri kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Jokainen valmennus- ja vertaisryhmä kokoontuu kuusi kertaa. Tapaamiset ajoittuvat kolmen kuukauden ajanjaksolle.

Ilmoittautuminen syksyn ryhmiin on avoinna 1.–10.8.2024. Jokaiseen ryhmään otetaan 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Jyväskylässä 6.8.2024 aloittavaan ryhmään on poikkeuksellisesti ilmoittautuminen jo 10.–20.6.2024.

IImoittautumistiedot ja linkit löytyvät Taiken sivuilta: Mielen hyvinvoinnin ja työkyvyn tukeminen taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alalla (taike.fi)

2. Työhyvinvointipäivät Tampereella, Rovaniemellä, Turussa ja Helsingissä

Osana Mielenterveyden työkalupakki -hanketta toteutetaan maksuttomia työhyvinvointipäiviä. Päivät tarjoavat taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla työskenteleville mahdollisuuden oman työhyvinvoinnin pohtimiseen.

Ohjelmat vaihtelevat paikkakunnittain, mutta niiden sisällöt koostuvat kaikkialla asiantuntijapuheenvuoroista, jaksamista tukevista työpajoista sekä mielen ja kehon palautumiseen tähtäävistä toimista. Työhyvinvointipäivien tarkoitus on myös tarjota mahdollisuus yhteisölliseen ja vertaisuuteen rakentuvaan kohtaamiseen ja verkostoitumiseen. Päivä sisältää lounaan ja kahvit.

Työhyvinvointipäivien ajankohdat:
•    Tampere 9.9. klo 9.30–16
•    Rovaniemi 7.10. klo 9.30–16
•    Turku 23.10. klo 9.30–16
•    Helsinki 18.11. klo 9.30–16

Ilmoittautuminen työhyvinvointipäiviin aukeaa 12.8.2024 ja sulkeutuu kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Lisätietoja päivistä tulee Taiken sivuille elokuussa: Mielen hyvinvoinnin ja työkyvyn tukeminen taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alalla (taike.fi)

3. Mielenterveyden ensiapu 2® – Haavoittuva mieli -koulutukset

Mielenterveyden ensiapu 2® – Haavoittuva mieli -koulutuksia järjestetään syksyllä 2024 Porissa, Kajaanissa ja Helsingissä. Koulutus on suunnattu taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla   työskenteleville. Koulutus sisältää tietoa yleisimmistä mielenterveyden häiriöistä ja antaa valmiuksia avun tarpeen arviointiin ja hankkimiseen. Koulutus on osallistujille maksuton.

Koulutus on Mieli ry:n rekisteröimä. Mielenterveyden ensiapu 2 -koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa osallistumista Mielenterveyden ensiapu 1 -koulutukseen.

Syksyn koulutuspäivät:
•    Helsinki 12.-13.9. klo 9.00-16.00
•    Kajaani 3.-4.10. klo 9.00-16.00
•    Pori 7.-8.11. klo 9.00-16.00

Ilmoittautuminen syksyn koulutuspäiviin avautuu 1.8.2024 ja sulkeutuu kaksi viikkoa ennen koulutuspäiviä. Tarkemmat tiedot tapahtumista ilmoittautumislinkkeineen löytyvät Taiken sivuilta: Mielen hyvinvoinnin ja työkyvyn tukeminen taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alalla (taike.fi)

Nämä syksyn tapahtumat, koulutukset ja ryhmät ovat osa Mielenterveyden työkalupakki -hanketta. Työterveyslaitoksen toteuttaman hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Taiteen edistämiskeskus, Teme, Muusikkojen liitto ja Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore. Hanke on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa. Hankkeessa edistetään taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla työskentelevien työssäjaksamista ja mielen hyvinvointia.

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.