Siirry sisältöön
Valokirjaimissa lukee: Focus
Kuva Stefan Cosma, Unsplash

Ministeri asettaa työryhmän laatimaan taide- ja taiteilijapoliitikan Suomeen

Ministeri Sampo Terho on asettanut työryhmän laatimaan suuntaviivat ja tavoitteet taide- ja taiteilijapolitiikalle. Työryhmä tarkastelee mm. taiteilijoiden toimeentulon kehitystä.

Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore kokoaa tietoa ja luo kokonaiskuvaa taiteilijoiden toimeentulosta ja työllistymisestä, taiteen edistämisen rakenteista, katvealueista ja kehittämistarpeista.

Työryhmän puheenjohtaja on vararehtori Paula Tuovinen. Jäsenet: tuottaja, ohjaaja Jouko Aaltonen, taiteen akateemikko Eija-Liisa Ahtila, toiminnanjohtaja, Hanna Harris, OKM:n ylijohtaja Riitta Kaivosoja, Kotkan kaupungin kulttuurijohtaja Antti Karjalainen, kirjailija Tomi Kontio, professori Kai Lehikoinen, Suomen Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho, Koneen säätiön yliasiamies Anna Talasniemi, Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen sekä Taiteen edistämiskeskuksen uusi johtaja (joka nimitetään 1.3.2018).

Työryhmän asiantuntijoina ovat kulttuuriasiainneuvokset Petra Havu, Esa Pirnes ja Katri Santtila opetus- ja kulttuuriministeriöstä, opetusneuvos Maija Innola opetus- ja kulttuuriministeriöstä, taiteen tukemisen päällikkö Esa Rantanen Taiteen edistämiskeskuksesta sekä erikoistutkija Maria Hirvi-Ijäs Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporesta. Työryhmän toimikausi on 23.10.2017 – 30.9.2018.

Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuripolitiikan strategia 2025…

Kuva: istock.com/semakokal 

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.