Siirry sisältöön
Hiiden hirvi. Kuva Virpi Nieminen

Maria Sirén on vuoden nuori pukusuunnittelija

Pukusuunnittelija Maria Sirén (TaM) on voittanut kansainvälisen pukusuunnittelukilpailun vuoden nuoren pukusuunnittelijan palkinnon – Young Golden Award of Costume Design. Teme onnittelee ja Meteli-lehti tekee  Mariasta haastattelun, kun hän palaa Pekingistä. Mahtavat onnittelut!

Sirén matkustaa palkintoseremoniaan Pekingiin marraskuun alussa ja hänen palkitut työnsä ovat esillä 4.-9.11. The Central Academy of Drama -taideyliopistossa järjestettävässä näyttelyssä osana BIB-biennaalia (Beijing International Biennale).

Kilpailun on järjestänyt iSTAN (International Stage Art Network), josta löytyy lisätietoa täältä… Organisaatio järjesti nyt ensimmäistä kertaa kilpailun teatterialan suunnittelijoille. Kilpailun kategorioina olivat pukusuunnittelu ja maskeeraussuunnittelu. Kummassakin kategoriassa oli ammattilaissarja ja opiskelijoiden/nuorten suunnittelijoiden sarja. Lisätietoa kilpailusta…. 

Teos, jolla Sirén osallistui kilpailuun keväällä 2018, oli yhteistuotanto Helsingin Taideyliopiston teatterikorkeakoulun ja Aalto-yliopiston välillä. Teos oli osa Tanssi kokonaistaideteoksena -kurssia, jossa koreografilinjan opiskelijat tekevät yhteistyötä tanssijoiden, valo- ja äänisuunnittelijoiden sekä puku- ja lavastussuunnittelijoiden kanssa. Kurssi järjestetään joka toinen vuosi ja on oppilaitosten sisällä merkittävä tapahtuma. Kilpailuteoksessaan Sirén käytti pukujen värjäämisessä thermokromaattisia värejä, jotka muuttavat väriään lämpötilan myötä. Näin ollen liike saa pukujen kuvioinnin muuttumaan esiintyjän kehon lämmetessä. Säkkipillit olivat myös isossa osassa teoksen visuaalista ilmettä. Ne innoittivat Siréniä suunnittelemaan säkkipillin sisältävän puvun, joka muutti tanssijan Hiiden hirveksi.

Sirén valmistui kesällä taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta pukusuunnittelun linjalta. Aikaisemmalta ammatiltaan Sirén on muotoilija ja ennen Aalto-yliopiston opintojaan hän on toiminut pukusuunnittelijana tanssin- ja teatterin parissa. Lisää tietoja hänestä ja hänen töistään löytyy nettisivuilta…

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.