Siirry sisältöön
Palkintojen jakotilaisuus teatterin lavalla.
Thalia-juhla 9.3.2020 Tampereella

Tanssin maineteko Titta Courtille ja Sirkuksen maineteko Sanna Silvennoiselle

STST jakoi Thalia-juhlassa Tampereen Komediateatterissa 9.3.2020 Tanssin ja Sirkuksen mainetekopalkinnot, jotka ovat rahapalkintoja.

Sanna Silvennoinen – Sirkuksen mainetekopalkinto

Sanna Silvennoinen on työskennellyt määrätietoisesti ja laaja-alaisesti erilaisissa kokoonpanoissa nykysirkuksen ja laajemmin esittävän taiteen parissa niin esiintyjän, koreogafin kuin ohjaajankin rooleissa. Hänen pitkäjänteinen ja monipuolinen työskentelynsä toimii hienona esimerkkinä siitä, miten menestyksekästä sirkustaiteilijan uraa voi Suomessa rakentaa.

Häntä ehdottanut kollega kuvailee: ”Sanna Silvennoisen teokset yhdistävät tanssia, sirkusta ja fyysistä teatteria taidokkaasti ja särmällä. Hänen teoksiaan katsoessani olen huutanut kauhusta ja saanut harvinaislaatuisia nauruhepuleita. Kenttämme olisi paljon köyhempi ilman Sannaa.”

ONNEA Sanna Silvennoinen!

Titta Court – Tanssin mainetekopalkinto

Titta Court on tehnyt merkittävää, monipuolista ja taiteellisesti kunnianhimoista työtä kasvukeskusten ulkopuolella. Varsin haastavissa ja aika yksinäisissäkin olosuhteissa hän on tehnyt kiinnostavia taiteellisia projekteja eri taiteenalojen taiteilijoiden kanssa. Hän on yhdistänyt tekemiseensä myös yhteisötaiteellisia elementtejä ja vienyt tanssitaidetta ihmisten arkeen. Hän on toiminut rohkeasti uudenlaisia tanssitaiteilijuuden paikkoja avaten, mutta toiminut myös ”perinteisesti” tanssijana useissa muiden luomissa teoksissa.

Häntä ehdottaneet kollegat totesivat muun muassa näin: ”Titta Court on tekijä, jonka persoonalliset ja luovat taideprojektit ansaitsisivat enemmän huomiota. Hänen sitkeä työskentelynsä tanssitaiteilijana alueella, jossa nykytanssi on varsin vierasta, ansaitsee palkinnon.”

ONNEA Titta Court!

Kaikki Thalia-juhlassa 2020 palkitut…

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.