Siirry sisältöön
Palkinnonjakotilaisuus teatterin lavalla.
Thalia-juhlaa vietettiin 11.3.2019 Viiruksessa. Kuva Petri Tuohimaa

Tanssin ja sirkuksen maineteko -palkinnot

STST jakoi Thalia-juhlassa sekä Tanssin mainetekopalkinnon että Sirkuksen mainetekopalkinnon.

Tanssin mainetekopalkinto: Jarkko Mandelin ja Kinetic Orchestra

 Mandelin on tehnyt väsymättömästi töitä oman ryhmänsä ja liikekielensä eteen yli kymmenen vuoden ajan valmistaen teoksen vuodessa. Niukasti resurssoidulla tanssin kentällä se on jo sinällään saavutus. Hän on myös luottanut omaan omaleimaiseen ja äärirajoja koettelevaan liikelähtöiseen visioonsa, mutta pyrkinyt kehittymään ja uudistumaan läpi uransa. Teokset ovat tunnistettavia koreografin kädenjäljeksi, mutta sisältävät aina jotakin uutta ja kiehtovaa. Kinetic Orchestra viettää tänä vuonna ansiokasta 10-vuotisjuhlavuotta.  

Taiteellisen työnsä ohessa Mandelin on myös opettanut poikkeuksellisen paljon vaikuttaen laajasti niin tanssikiinnostuksen leviämiseen kuin uusien kykyjen koulutukseenkin. Hän on erittäin arvostettu ja pidetty pedagogi erityisesti tanssiakrobatian ja parityöskentelyn saralla. Kollegat ovat ehdottaneet häntä tanssin mainetekopalkinnon saajaksi jo useana vuonna.

 Sirkuksen mainetekopalkinto: Markku Aulanko

 Aulanko on sirkuksen asiantuntija ja sirkuksen historian jälkien tallentaja, joka on intohimollaan ja omistautuneella elämäntyöllään vaikuttanut sirkustaiteen arvostuksen nousuun Suomessa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, tuottanut sirkusaiheisia näyttelyitä sekä toiminut sirkustaiteen puolesta useissa Opetus- ja kulttuuriministeriön alaisissa toimikunnissa. Yksi hänen merkittävimmistä saavutuksistaan on vaikuttaminen sirkuksen koulutukseen aina perusopetuksesta ammatilliseen koulutukseen asti.

Aulanko on ollut perustamassa Linnanmäen sirkuskoulua sekä ollut mukana sirkustaiteen saamisessa taiteenperusopetukseen ja nuorten valtakunnallisiin taidetapahtumiin. Hän on toiminut vuosia vastaavana opettajana ja sittemmin opettajana ensimmäisessä sirkuksen ammatillista opetusta Suomessa antavassa oppilaitoksessa, Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa, sekä useissa muissa oppilaitoksissa. Siten hän on opettanut suurinta osaa suomalaisista tämänhetkisistä sirkustaiteen ammattilaisista.

 Lisätietoa muista Thalia-palkituista…

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.