Siirry sisältöön
Kuva Jani Pulkka

Teme järjestää keskustelun aktiivimallista kulttuurialalla. Lisäksi katsotaan elokuva I, Daniel Blake. Tervetuloa!

Mitä työttömyysturvan aktiivimalli tarkoittaa temeläisen kulttuurialan ammattilaisen näkökulmasta?

Temeläisistä puolet ovat freelancereita ja tekevät töitä erimittaisissa määräaikaisissa työsuhteissa, apurarahoilla sekä itsensätyöllistäjinä. Työn keikka- ja kausiluonteisuuden vuoksi työttömyysjaksot ovat hyvin yleisiä. Puolet temeläisistä asuu pääkaupunkiseudulla.

Tilaisuus alkaa palkitulla Ken Loachin ohjaamalla elokuvalla I, Daniel Blake, tyylikäs elokuva oikeudenmukaisuudesta ja byrokratiasta.

Elokuvan jälkeen keskustellaan mm. siitä auttaako työttömyysturvan aktiivimalli kulttuurialan ammattilaisia työllistymään. Keskustelijoina kansanedustajat Outi Alanko-Kahiluoto (vihr), Li Andersson (vas), Tarja Filatov (sdp), Kimmo Kivelä (sin) ja Juhana Vartiainen (kok).

Tilaisuus järjestetään 14.2 klo 15-18 Kino K13 Helsingin Katajanokalla Kanavakatu 12.

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan. Kaikille Temeläisille tervetuloa! Ilmoittaudu etukäteen täällä….

I, Daniel Blake on todenmakuinen draamaelokuva, joka ruotii koskettavasti hyvinvointiyhteiskunnan horjumista. 59-vuotias Daniel Blake (Dave Johns) on työskennellyt suurimman osan elämästään puuseppänä Newcastlessa. Sydänkohtauksen ja työtapaturman suistettua hänen elämänsä raiteiltaan hän saa huomata, ettei yhteiskunnan turvaverkko kannattelekaan kaikkia. Byrokratiakoneiston rattaisiin juututtuaan Daniel tutustuu samassa tilanteessa olevaan yksinhuoltajaäiti Katieen (Hayley Squires), joka painii omien ongelmiensa kanssa.

I, Daniel Blake voitti keväällä Cannesin elokuvajuhlien kilpailusarjan pääpalkinnon eli Kultaisen palmun.

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.