Siirry sisältöön

Haastattelussa Emmi Kantonen

Verkko- ja viestintäkoordinaattori Emmi Kantoselle teatteriesitys on niitä harvoja hetkiä, jolloin pääsee eroon kännykän räpläämistä ja kuvaamista.

Mitä kuuluu?

Itselleni kuuluu hyvää, vaikka alalla meneekin huonosti. Turun Kaupunginteatterissa valmistaudumme avaamaan kautta ja odotamme jännityksellä, mikä on rajoitustilanne syyskuussa – 1.9. on teatterin kauden ensimmäinen ensi-ilta. Minun työlleni se tarkoittaa lähinnä odottelua valmiiden aineistojen kanssa, kun mitään ei uskalla markkinoida, jos rajoitukset ovatkin tiukat ja katsomot tällöin jo tällaisenaan täynnä.

Miksi teatteri on tärkeää?

Kaipaan sellaista paikkaa, missä kännykän räplääminen ja kuvaaminen on kielletty. Niitä ei ole paljon, paitsi onneksi teatteri. Toisaalta teatteri kertoo, mitä me ihmiset oikeasti ollaan. Teatterin, kuten muidenkin taiteiden parissa, voi tutustua ja oppia ymmärtämään myös muunlaisia maailmoja kuin tätä itselle valmiiksi tuttua.

Milloin työtäsi on arvostettu alan ulkopuolella?

On lämmittänyt mieltä, kun teatterin rekryissä on taloon uskaltanut hakemaan töihin sellaisiakin, joilla ei ole tiettyä teatterialan koulutusta, koska ovat teatterin sosiaalisen median kautta saaneet paikasta hyvän kuvan työpaikkana. Oma taustani on teatterialan ulkopuolella, musiikki-, klubi- ja opiskelijatapahtumien tuotannossa, minkä vuoksi olen havainnut, että viime vuosina myös muiden alojen suurkuluttajat löytävät tiensä teatteriin. Mielestäni teatteri on ajanviettopaikka, jossa tavataan ihmisiä, samalla tavalla kuin muutkin tapahtumat, eli ainoa syy teatteriin tulolle ei tarvitse olla vain ne näyttämön tapahtumat.

Mistä unelmoit?

Työminä unelmoi edes puolikkaista katsomoista ilman ylimitoitettuja rajoituksia.

Private-minä unelmoi matkustelusta, uusista maisemista, vieraista kielistä, joita ei ymmärrä ja ruuista, joista ei tiedä, mitä ne ovat.

Minkä kysymyksen haluat, että kysyn?

Mikä on parasta todellisuuspakoa?

Mikä on parasta todellisuuspakoa?

Kun viimevuoden teatteri ja matkustus ovat olleet pois laskuista, parasta todellisuuspakoa ovat olleet hyvät, monituotantokautiset sarjat.

Emmi Kantonen

Emmi Kantonen (s. 1982) on valmistunut kulttuurituottajaksi Humanistisesta Ammattikorkeakoulusta 2012 ja hän työskentelee verkko- ja viestintäkoordinaattorina Turun kaupunginteatterissa. Hänen viimeisimpiä töitään, jotka on löydettävissä sosiaalisessa mediassa, ovat markkinointitekstit Turun tuotannoista Gladys ja Kullervo.

Hinriikka Lindqvist

Jutun toimittanut Lindqvist on näytelmäkirjallisuusagentti.

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.