Siirry sisältöön
Kulttuurialan leikkaukset osuvat av-alaan. Kuvitus Jani Pulkka

Koulutusapurahat yhteisöille, ei yksityisille ihmisille

Teme myöntää apurahoja Kopioston tilittämistä verkkotallennuskorvauksista. Kopiosto painottaa av-alan tekijyyttä elokuva- ja tv-alalla, koska jaettavat verkkotallennuskorvaukset ovat av-tekijöiden työstä maksettua tekijänoikeuskorvausta.

Koulutusapurahoja voidaan myöntää koulutuksiin, joiden sisällöt ja aiheet kytkeytyvät av-alan tekijänoikeuksiin, tekijänoikeuskorvauksiin tai tekijänoikeuksien alaiseen työhön. Kytkös tulee näkyä koulutuksen ohjelmassa.

Koulutusapurahaa myönnetään yhdistykselle, järjestölle, organisaatioille (ei yksittäisille ihmisille). Joissain tapauksissa koulutusapuraha voidaan myöntää verkostolle tai työryhmälle.

Apuraha on tarkoitettu koulutuskuluihin. Apurahaa voi hakea koulutuksen kohtuullisiin luentopalkkioihin, tilavuokriin ja matkakuluihin.

Apurahan hakuaikoja on kaksi vuosittain. Hakuajat vuosittain: 1. – 15.10. ja  15. – 31.1.2022.

Haettavan apurahan suuruus 1000 – 4000,-.

Koulutusapurahaa hakee koulutuksen pääjärjestäjä sähköisesti ja tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla, jotta todetaan hakevan henkilön henkilöllisyys.

Tilitys ja raportointi

Yhdistyksille/järjestöille/organisaatioille myönnettävät koulutusapurahat tilitetään kuitteja ja tositteita käyttäen. Koko myönnetty summa tilitetään sekä raportoidaan. Apuraha ei ole tarkoitettu yhdistyksen, järjestön tai organisaation muun toiminnan kuluihin.

Apuraha tilitetään sähköisesti lomakkeella ja tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla. Tilitykseen liitetään raportti käytetystä apurahasta. Teme voi julkaista raportin verkkosivuillaan.

Apuraha on tilitettävä tai sen käytöstä lähetettävä raportti Temen hallitukselle kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun hanke on valmistunut. Apuraha on käytettävä myönnettyyn tarkoitukseen.

Apuraharaportti tehdään sähköisesti apurahajärjestelmään. Raporttiin voi liittää mm. kutsun, linkin verkkojulkaisuun jne. Teme voi julkaista raportteja verkkosivuilla

HAE TÄÄLLÄ KOULUTUSAPURAHAA …

Hakeminen edellyttää kirjautumista verkkopankkitunnuksilla. Jos se on mahdotonta, ole yhteydessä Temen tiedottajaan.

TÄÄLLÄ APURAHA TILITETÄÄN… 

Takaisin Apurahat ja palkinnot sivulle…

Tilaa uutiskirje

Temen uutiskirje on kenen tahansa tilattavissa maksuttomasti. Kirje räätälöidään Temen kotisivujen ajankohtaisen sisällön pohjalta kuudesti vuodessa ja toimitetaan tilaajan sähköpostiin..