Siirry sisältöön

Ehdota palkinnonsaajaa!

Teatterialan Ammattilaiset TAM ry:n poikkeusajan Thalia-palkintoja jaetaan tänä vuonna yhteensä neljä: yksi Yhteisvoima-palkinto ryhmälle ja kolme erillistä Voimavara-palkintoa korona-ajan poikkeushaasteissa merkittäville työtovereille. Palkinnonsaajaksi valitaan henkilö, yhteisö, ryhmä, osasto tai porukka, joka on ollut muutosvoimainen, edistänyt työyhteisön sopeutumista ja toiminut vastuullisena esimerkkinä poikkeusolojen teatteritoiminnassa.

TAM haluaa kiinnittää huomiota työhyvinvointiin ja tuoda näkyväksi työntekijöitä, jotka ovat esimerkkinä muille rakentamalla tasavertaista, motivoivaa ja tervettä työilmapiiriä. TAM haluaa myös nostaa esiin poikkeusaikana tärkeän ihmisten välisen yhteistyön, kommunikointikulttuurin ja vuorovaikutuksen.

Kolme Voimavara-palkintoa jaetaan henkilöille, jotka poikkeusoloissakin vahvistavat kaikkien hyvinvointia, tukevat ja kannustavat jokaista sekä lujittavat yhteistä työilmapiiriä. Ilmianna työtoverisi, jotka auttavat omalla toiminnallaan muitakin jaksamaan työssä! Palkittavan tulee olla TAM:n jäsen.

Yhteisvoima-palkinto jaetaan työyhteisölle, ryhmälle, osastolle tai työporukalle, joka on ollut muutosvoimainen ja löytänyt luovalla tavalla keinoja toteuttaa vastuullista teatteritoimintaa poikkeusoloissa. Tällainen yhteisö tekee hyvää yhteistyötä keskenään ja muiden kanssa, edistää tasavertaisuutta ja toimii terveellä sekä dynaamisella tavoin. Ehdota työporukkaa, joka ansaitsee erityiskiitoksen ja huomion. Ehdottajan tulee olla TAM:n jäsen, mutta työporukan ei tarvitse koostua jäsenistä.

Palkinnot ovat rahapalkintoja ja ne jaetaan Thalia-juhlassa 26.4.2020, jos se voidaan rajoitusten puitteissa järjestää. Mikäli varsinaista Thalia-juhlaa ei järjestetä jaetaan palkinnot muilla tavoin. Palkinnoista tiedotetaan TAM:n omilla tiedotuskanavilla.

Ehdotukset perusteluineen 29.3.2021 mennessä: savel@teme.fi

Aiemmat Voimavara- ja Yhteisvoima-palkinnot

Vuonna 2020

Voimavara-palkinnon sai Suomen kansallisoopperan ja -baletin tarpeistosuunnittelija Pipsa Keski-Hakuni. Yhteisvoima-palkinnon sai Kajaanin kaupunginteatterin puvusto: Piki Paananen, Ulla Heikkinen, Tiina Siltala sekä Riitta Raunio.

Vuonna 2019

Voimavara-palkinnon sai teatteriteknikko Matti Kanervo Tampereen Työväen Teatterista.Yhteisvoima-palkinnon sai Ruska Ensemble.

Vuonna 2018

Voimavara-palkinnon sai yleisötyöntekijä Jenny Jumppanen Helsingin kaupunginteatterista.Yhteisvoima-palkinnon sai Porin lavastamo: Esa Bragge, Timo Piispanen, Taru Korhonen sekä Jaakko Luoma.

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.