Siirry sisältöön

Tervetuloa SVÄV:n 25-vuotisjuhlaseminaariin 18.11.2017 klo 18 Vässille

Seminaarin aiheena on SVÄV 1992–2017 – jo neljännesvuosisata suunnittelijan asialla!

Paikkana on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu, VÄS, valostudio, Lintulahdenkatu 3, Helsinki lauantaina 18.11. klo 18.

Seminaarin paneelikeskustelussa Suomen valo-, ääni- ja videosuunnittelijat ry:n puheenjohtajat kautta vuosien keskustelevat alasta ja vaihtavat näkemyksiä muun muassa suunnittelijoiden työkentästä, asemasta, edunvalvonnasta ja järjestötoiminnasta. Tilaisuudessa on myös mahdollista muistella ja käyttää puheenvuoroja. Sana on vapaa. Keskustelut taltioidaan SVÄV:n arkistoon.

Tarjolla on täytekakkua ja kuplivaa. Ilta jatkuu rennon juhlinnan merkeissä puolille öin. Osallistujien kesken järjestetään arvonta.

Myös SVÄV:n äänikoulutusta tarjolla 18.11. klo 12-16 Vässillä

 Aikaisemmin päivällä, klo.12 alkaen SVÄV järjestää Äänisuunnittelu ja musiikin teko iPadilla/iPhonellakoulutuksen. Kouluttajana on Kimmo Modig.

Kurssia Modig kuvaa näin: ”Esittelen neljän tunnin aikana iOS-maailman keskeisiä ominaisuuksia musiikin teon ja äänen muokkauksen kannalta. Jotkin ominaisuuksista toimivat samalla lailla kuin tietokoneen kanssa, mutta iOS tarjoaa myös useita kiinnostavia tekniikoita, jotka hyödyntävät mm. MIDI/audio-reitittämistä sisäisesti, gyroskooppia, Ableton Linkiä ja kosketusnäyttöä.

Useat iOS-appit saattavat tehdä vain yhden jutun, mutta usein ne tekevät sen erittäin inspiroivalla tavalla. Esimerkiksi granulaaripohjaisia appeja on useita, sekä raikkain tavoin luuppaamista lähestyviä softia. Kurssilla esimerkkilaitteena on iPad Pro, mutta useimmmat appit toimivat myös iPhonella, ja tietenkin yleiset iOS:n liittyvät seikat ovat samoja. 

Applen audiomaailmasta löytyvät omat erikoisuutensa, jotka saattavat turhauttaa. Luennon tarkoituksena onkin helpottaa haltuunottoa ja hahmottaa käyttölogiikkaa, sekä välttää turhien ohjelmien ostamista.

Teen itse iOS-pohjaisesti niin musiikkia kuin äänisuunnittelua, esimerkiksi muuntuvien äänimaisemien tekoon iOS-appit tarjoavat paljon hienoja mahdollisuuksia. Itselleni Ipadin käyttö on muuttanut sitä tapaa jolla hahmotan äänen muokkaamisen ja luomisen. iOS:lle saa myös perinteisiä DAW-tyyppisiä appeja, käymme niitäkin läpi.

Et tarvitse kurssille välttämättä omaa laitetta, mutta kynä ja paperia on hyvä ottaa mukaan muistiinpanoja varten. Kerron lyhyesti myös Android-kokemuksistani.” Kimmo Modig on taiteilija ja äänisuunnittelija (TeM), joka valmistui Teatterikorkeakoulusta 2009.
Lisää Modigista: http://kimmomodig.com

Koulutus on avoin kaikille temeläisille. Koulutukseen Helsingin ulkopuolelta matkustavien SVÄV:n jäsenten on mahdollista saada koulutukseen matkakorvausta julkisilla kulkuneuvoilla. Nyt on siis hyvä tilaisuus tulla kauempaakin sekä koulutukseen, että juhlaseminaariin!

Ilmoittaudu koulutukseen: https://www.webropolsurveys.com/S/ECC67474FD796640.par

Matkakorvauksen saamiseksi olethan yhteydessä Temen järjestötoimitsija Marika Väisäseen marika.vaisanen@teme.fi

Tapahtumaa tukevat: Audico Systems Oy , AVEK, Electro Waves Oy, Studiotec Oy ja VÄS.

Olet lämpimästi tervetullut sekä koulutukseen että juhlaseminaariin!

Terveisin SVÄV-hallitus

SVÄV 1992–2017 – jo neljännesvuosisata suunnittelijan asialla!

Kuva: Genessa Panainte on Unsplash

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.