Siirry sisältöön
Kullanväristä glitteriä valojen hohteessa.
Kuva Lucas Benjamin, Unsplash

Teatterialan Säde-palkinnot yhtenäistyvät

LP ja Suomen valo-, ääni- ja videosuunnittelijat SVÄV yhdistävät voimansa ja jakavat ensi vuonna Säde-palkinnot yhdessä.

Liittojen hallitukset kokevat tärkeäksi, että yhteistyötä teatterialan suunnittelijoiden kesken entisestään voimistetaan.

Säde-palkinto on vuosittain jaettava kunniapalkinto, jonka saajat SVÄV:n sekä LP:n hallitus valitsee jäsentensä ehdottamista ansioituneista suunnittelijoista.

Säde-palkinto -kategorioita on tästä lähtien viisi: lavastussuunnittelu, pukusuunnittelu, valosuunnittelu, videosuunnittelu ja äänisuunnittelu.

Palkinnon myöntäjät voivat halutessaan jakaa myös erikoispalkintoja ja kunniamainintoja. Säde-palkintoehdokkaat ja voittajat julkaistaan sadepalkinto.wordpress.com -sivustolla. Sivustolta löytyy ohjeet ehdokkaiden asettamiseksi sekä ehdokasasettelun säännöt.

Valo-, video- ja äänisuunnittelijoiden lisäksi voi palkinnon saajaksi siis ehdottaa nyt myös lavastus- ja pukusuunnittelijoita. Maineen ja kunnian lisäksi Säde-palkinto on kiertopalkinto. Eri palkintokategorioissa on omat uniikit palkintonsa.

LP:n hallitus järjestää jäsenistölleen Lavastussäde- ja Pukusäde -kiertopalkintojen suunnittelukilpailun vuoden 2020 aikana.

Ehdokkaita haetaan vuoden 2020 palkinnon saajiksi https://sadepalkinto.wordpress.com/

Sädepalkinnot 2020 jaetaan keväällä 2021 Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliiton järjestämässä Thalia-juhlassa.

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.