Siirry sisältöön
Henkilö istuu pöydän ääressä maalaamassa ja hänen kätensä ovat eriväristen maalien peitossa.
Kuva Alice Achterhof, Unsplash

LP:n digitaalisen luonnostelun kurssi 23.-24.3.

LP:n digitaalisen luonnostelun kurssilla on vielä muutamia paikkoja vapaana. Kurssi järjestetään 23-24.3 klo 10-17. Lisätietoja ja ilmoittautumislinkin löydät alla olevasta viestistä.

Kutsu LP:n jäsenille ja temeläisille puvuston ammattilaisille

Tervetuloa digitaalisen luonnostelun kurssille. Kurssi järjestetään 23. -24. maaliskuuta klo 10-17.00 paikkana Teatterikulma, Komediasali 2. krs, Meritullinkatu 33, 00170 Helsinki. Kurssin vetäjä on Kirsi Manninen.

Kurssilla opetellaan käyttämään kosketusnäytöllistä mobiililaitetta (iPad tai muu kosketusnäytöllinen tabletti) digitaalisena luonnoslehtiönä suunnittelijoiden työskentelyssä. Digitaalinen luonnostelu tapahtuu piirtämällä kynällä suoraan tabletin kosketusnäytölle ja muokkaamalla kuvia, joita on tuotu laitteeseen.

Perinteisten ja digitaalisten piirtämismetodien sulauttaminen luonnostelussa luo lavastajille ja pukusuunnittelijoille uusia työkaluja suunnittelun avuksi. Tabletin luonnoslehtiö sisältää erilaiset paperit, värit, kynät, siveltimet ja kameran ja pienen kokonsa vuoksi laite kulkee helposti mukana. Kameran avulla voi kuvata ideoita materiaaleihin ja lavasteratkaisuihin ja pukuluonnoksiin omaan digitaalisen luonnoslehtiöönsä, muokata kuvia ja tarvittaessa tehdä muistiinpanoja.  Kannettavan mobiililaitteen avulla rekvisiitan ideointi ja luonnostelu voi tapahtua joustavasti, olematta sidottu tiettyyn paikkaan.

Kaksipäiväisen kurssin aikana perehdytään, kuinka tablettia voi hyödyntää suunnittelussa ja syvennytään muokkaustyökalujen ja kynien käyttöön ja säätöön, sekä tutustutaan, kuinka esim. pukuihin ja lavasteisiin voi layereiden avulla kokeilla erilaisia värejä ja materiaaleja ja miten luonnostellut karaktäärit yhdistetään lavasteluonnoksiin.

Kurssilla käydään läpi, miten iPadia voi hyödyntää työprosessin eri vaiheissa: harjoituksissa, muistiinpanojen kirjoittamisessa, ideointivaiheessa, luonnostelussa ja valmiiden suunnitelmien piirtämisessä ja luonnosten lähettämisessä muille työryhmän jäsenille.

Kurssilaiset tarvitsevat omat iPadit (tai muun kosketusnäytöllisen mobiililaiteen) ja niihin asennetut ohjelmat Autodesk Sketchbook- ohjelma, joka on nykyisin ilmainen ja BambooPaper, BambooPaperiin tarvitsee ladata lisäosa, joka maksaa noin 3,99¤), sekä kynän, jolla piirretään kosketusnäytölle.

Kurssille mahtuu korkeintaan 12 osallistujaa. Ilmoittautuminen on sitovaa. Kurssi maksaa 50 euroa ja se maksetaan LP:n tilille FI88 5541 2820 0021 12 ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään 20.3.2019 mennessä. Viestikenttään: ipad.

Ilmoittautuminen sähköisesti: https://www.webropolsurveys.com/S/5F615A474283763B.par

Lisätietoja kurssista antaa Kirsi Manninen manninenkirsi@hotmail.com

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.