Siirry sisältöön

Uusi ammattiliitto Temeen: Elokuvan ja median ammattilaiset ELMA

Elokuva- ja media-alan ammattilaiset perustavat uuden ammattiliiton, jonka nimeksi äänestettiin Elokuvan ja median ammattilaiset ry, ELMA. Se hakee helmikuussa Temen jäseneksi.

Uusi liitto on tarpeen, sillä Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry eroaa Temestä. Kaikki SETin jäsenet eivät halua siirtyä Journalistiliittoon, vaan he perustavat uuden liiton voidakseen jäädä Temeen.

Uuden liiton perustajat korostavat yhteisöllisyyttä ja yhdenveroisuutta. He arvostavat Temen monialaisuutta taiteen ja kulttuurin parissa ja korostavat  kulttuuripoliittisen vaikuttamisen tärkeyttä työehtoihin liittyvän edunvalvonnan rinnalla.

Uuden liiton perustamisilmoitus ja -asiakirjat on jätetty Patentti- ja rekisterihallitukseen ja uusi liitto pyrkii aloittamaan toimintansa maaliskuussa.

SETin irtisanomisaika on puoli vuotta ja ero astuu voimaan 25.5.2022. Eropäivään asti SETin jäsenillä on Temessä täydet jäsenoikeudet ja samat palvelut kuten tähänkin asti.

Teme on neuvotellut Elokuva- ja TV-tuotantoa koskevan työehtosopimuksen 1980-luvulta asti ja neuvottelee sopimusta jatkossakin yhdessä Paltan ja Journalistiliiton kanssa.

SETin 1015 jäsenestä (luku marraskuulta 2021) on eropäätöksen jälkeen siirtynyt 212 jäsentä eli 21% jäsenistöstä Journalistiliittoon (2.2.).

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.