Siirry sisältöön
Henkilö tekee sormillaan voiton merkin.
Kuva Priscilla Du Preez, Unsplash

Uusi elokuva- ja media-alan ammattiliitto perustetaan ensi viikolla

Elokuva- ja media-alan ammattilaiset perustavat uuden ammattiliiton ja hakevat Temen jäseneksi.

Uusi liitto on tarpeen, sillä Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry eroaa Temestä. Kaikki SETin jäsenet eivät halua siirtyä Journalistiliittoon, vaan he perustavat uuden liiton voidakseen jäädä Temeen.

Uuden liiton perustajat korostavat yhteisöllisyyttä ja yhdenveroisuutta. He arvostavat Temen monialaisuutta taiteen ja kulttuurin parissa ja korostavat  kulttuuripoliittisen vaikuttamisen tärkeyttä työehtoihin liittyvän edunvalvonnan rinnalla.

Uuden liiton nimi on vielä päättämättä. Voit äänestää nimestä su 30.1. asti täällä: https://link.webropolsurveys.com/S/968FAAAD64C44931

Uuden liiton perustamisilmoitus ja -asiakirjat jätetään Patentti- ja rekisterihallitukseen ensi viikolla. Uusi liitto pyrkii aloittamaan toimintansa maaliskuussa.

SETin irtisanomisaika on puoli vuotta ja ero astuu voimaan 25.5.2022. Eropäivään asti SETin jäsenillä on Temessä täydet jäsenoikeudet ja samat palvelut kuten tähänkin asti.

Teme on neuvotellut Elokuva- ja TV-tuotantoa koskevan työehtosopimuksen 1980-luvulta asti ja neuvottelee sopimusta juuri tällä hetkellä sekä  tulevaisuudessa yhdessä Paltan ja Journalistiliiton kanssa.

SETin 1015 jäsenestä (luku marraskuulta 2021) on eropäätöksen jälkeen siirtynyt 192 jäsentä eli 19% jäsenistöstä Journalistiliittoon (29.1.).

Tilaa uutiskirje

Temen uutiskirje on kenen tahansa tilattavissa maksuttomasti. Kirje räätälöidään Temen kotisivujen ajankohtaisen sisällön pohjalta kuudesti vuodessa ja toimitetaan tilaajan sähköpostiin..