Kuva: istock.com/mikekiev

Teme olemme me

Meitä on 4800. Temeen kuuluu seitsemän itsenäistä jäsenjärjestöä ja 4800 ammattilaista ja opiskelijaa. Jäsenet ovat työntekijöitä ja taiteilijoita, suunnittelijoita ja toteuttajia, itsensätyöllistäjiä ja duunareita elokuvan, tv-työn, teatterin, tanssin ja sirkuksen parissa.

Teme on Suomen suurin taide- ja kulttuurialojen ammattiliitto. Voit luottaa Temen asiantuntemukseen luovien alojen kysymyksissä. Teme tuntee teatterin, tanssin, sirkuksen, elokuva- ja tv-alan työt ja tekijät, palkat ja työehdot sekä tekijänoikeudet. Temelle on ihan sama työskenteletkö työsuhteessa, itsensätyöllistäjänä tai yrittäjänä. Teme neuvoo ja auttaa. Meille saa soittaa ja meilata eikä palvelua tarvitse odotella ja jonotella.

Temen henkilöstö on jäsenistön palveluksessa.  Temen hallitus on toimeenpaneva elin, joka koostuu jäsenjärjestöjen hallitusten puheenjohtajista ja aktiiveista.

Teme haluaa taata jäsenilleen kunnolliset työolosuhteet ja toimeentulon. Keinoja ovat työehtosopimustoiminta, edunvalvonta, jäsenneuvonta sekä vaikuttaminen päättäjiin niin lainsäädännön kuin taiteen rahoituksen osalta. Perinteisen ammattiliittoasioiden lisäksi – kuten työsuhde- ja työttömyysturva – Teme keskittyy taiteen arvostuksen ja jäsenistön ammatti-identiteetin parantamiseen.

Temessä jäsenistö valitsee hallituksen, päättää toiminnan suuntaviivat, painopisteet ja budjetin. Päätökset tehdään kevät- ja syysliittokokouksissa, jotka ovat kaikille jäsenille avoimia tilaisuuksia.

Painopisteet 2017

– Jäsenpalveluiden palvelutason turvaaminen

– Palvelukonseptin vakiinnuttaminen jäsenille, myös itsensätyöllistäjille ja Y-jäsenille

– Työehtosopimukset

– Luottamusmiesverkoston vahvistaminen, esim. paikallisen sopimisen neuvottelukäytäntöjen kehittäminen sekä av-alan luottamusmiestoiminnan kehittäminen

– Kulttuurin rahoituksen parantaminen ja VOS-järjestelmän uudistusprosessiin vaikuttaminen

– Yleisradion Elävän arkiston tekijöille kuuluvien korvausten tilityssäännön ja korvausten hallinnoinnin luominen

– Kopioston tekijänoikeussopimuksen vakiinnuttaminen ja tekijänoikeustiedon lisääminen

– Itsensätyöllistäjien sosiaaliturvan parantaminen samantasoiseksi kuin muilla työntekijöillä

– Järjestön sisäisen yhteistyön ja yhteisöllisyyden vahvistaminen

– Temen viestintästrategian luominen ja sähköisen viestinnän uudistaminen

– Työtä kaikille –portaalin markkinointi Suomessa ja Euroopassa

Tilaa uutiskirje

Temen uutiskirje on kenen tahansa tilattavissa maksuttomasti. Kirje räätälöidään Temen kotisivujen ajankohtaisen sisällön pohjalta kuudesti vuodessa ja toimitetaan tilaajan sähköpostiin..