Siirry sisältöön
Kuvituskuva, jossa lukee kulttuuri.
Kuva Jani Pulkka

Teme on Suomen suurin taide- ja kulttuurialojen ammattiliitto

Temeen kuuluu seitsemän itsenäistä jäsenjärjestöä ja 5100 ammattilaista ja opiskelijaa.

Jäsenet ovat työntekijöitä ja taiteilijoita, suunnittelijoita ja toteuttajia, itsensätyöllistäjiä ja duunareita, opiskelijoita ja opettajia elokuvan, tv:n, teatterin, tanssin ja sirkuksen parissa.

Teatterin parissa työskentelee 60 % jäsenkunnasta, 20% työskentelee elokuva- ja tv-alalla, 20% tanssi- ja sirkustaiteen parissa. Opetuksen parissa työskentelee noin 15% jäsenistä. Noin puolet jäsenistä tekee taiteellista työtä, puolet toteuttavaa työtä.

Teme tuntee elokuva- ja tv-alan, teatterin, tanssin ja sirkuksen työkulttuurit, työehdot, palkat ja tekijänoikeudet.

Ihan sama työskenteletkö työsuhteessa, itsensätyöllistäjänä, pätkissä vai toistaiseksi, Teme neuvoo ja auttaa. Voit luottaa Temen asiantuntemukseen luovien alojen kysymyksissä.

Teme on Suomen suurin taide- ja kulttuurialojen ammattiliitto, joka kasvaa tasaisesti 2-5% vuosittain. Ammattiliittona Temen tehtäviin kuuluvat työmarkkinatoiminta ja edunvalvonta. Taiteilijajärjestönä Teme puolustaa taiteen merkitystä, rahoitusta ja resurssointia.

Temen puheenjohtaja on teatteriohjaaja Atro Kahiluoto ja toiminnanjohtaja on lakimies Karola Baran.

Temen henkilöstö pavelee…

Temen esite…

Temen hallitus on toimeenpaneva elin, joka koostuu jäsenjärjestöjen hallitusten puheenjohtajista ja aktiiveista. Jäsenistö valitsee hallituksen, päättää toiminnan suuntaviivat, painopisteet ja budjetin. Päätökset tehdään kevät- ja syysliittokokouksissa, jotka ovat kaikille jäsenille avoimia tilaisuuksia.

Temen perustehtävä

Teme on esittävien taiteiden ja av-alan työntekijöiden ammattiliitto ja kulttuurijärjestö. Teme kokoaa yhteen alan ammattilaiset ja valvoo jäsenten työehtoihin liittyviä ammatillisia, yhteiskunnallisia, tekijänoikeudellisia ja kulttuuripoliittisia etuja. Temen kulttuuripolitiikka pyrkii edistämään toimialan kehitystä, työntekijöiden työllisyyttä ja toimeentuloa.

Temen arvot ovat tasa-arvo, läpinäkyvyys, avoimuus, keskustelevuus ja yhteisöllisyys.

Teme haluaa taata jäsenilleen

– Kunnolliset työehdot ja sosiaaliturvan riippumatta siitä työskenteleekö jäsen työsuhteessa vai itsensätyöllistäjänä
– Hyvän työllisyyden
– Hyvän työttömyysturvan osana muuta sosiaaliturvaa
– Riittävän julkisen rahoituksen taiteelle ja kulttuurille
– Reilut tekijänoikeudet
– Vaikutuskanavan työelämän ja yhteiskunnan kehittämiseen SAK:n ja Temen kautta.

Tietosuoja Temessä

Selvitys Temen tietosuojasta…

Tilaa uutiskirje

Temen uutiskirje on kenen tahansa tilattavissa maksuttomasti. Kirje räätälöidään Temen kotisivujen ajankohtaisen sisällön pohjalta kuudesti vuodessa ja toimitetaan tilaajan sähköpostiin..