Siirry sisältöön
Nuori henkilö hyppää ilmaan iloisena.
Kuva: Anthony Fomin / Unsplash

Jäseninfo uudelle jäsenelle

Tervetuloa Temeen!

Hakemuksesi Suomen suurimpaan taide- ja kulttuurialan ammattiliittoon on hyväksytty. Olet oikeutettu työehtoneuvontaan, juristien palveluihin sekä osallistumaan Temen ja jäsenjärjestösi tapahtumiin ja koulutuksiin. Temen toimisto auttaa sinua työelämään liittyvissä kysymyksissä.

Jäsenmaksut ja laskuri

Työttömyyskassaan kuuluvan varsinaisen jäsenen jäsenmaksu on 1,6 prosenttia bruttotuloista, kuitenkin vähintään 19 euroa kuukaudessa. Tämä minimimaksu maksetaan myös työttömyysaikana.

Jäsenmaksun laskuri ja tarkemmat maksutiedot tässä. 

Jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Teme toimittaa verottajalle tiedon maksetuista jäsenmaksuista.

Jäsenkortissa on soittolinkki Temeen ja Ifin vakuutustodistus

Temen jäsenkortti on älypuhelimessa toimiva mobiilikortti. Kortti ja jäsenedut ovat voimassa niin kauan kuin jäsenyyskin on voimassa.

Saat sähköisen jäsenkortin latauslinkin tekstiviestillä, kun jäsenhakemuksesi on käsitelty. Saat jäsenkortin henkilökohtaiseen puhelimeesi (vain yhteen numeroon). Jos puhelimesi tai numerosi vaihtuu, tilaa latauslinkki uudelleen: jasenasiat@teme.fi tai tilaa se  Temen eAsioinnissa. Tarvitset tunnistautumiseen pankkitunnukset.

Teme maksaa Ifin vapaa-ajan tapaturma- ja matkavakuutuksen vain varsinaisille jäsenille. Jäsenkortissa on vakuutustodistus. Täältä löydät tarkempaa tietoa vakuutuksesta.

eAsiointi on nopea tapa tarkistaa jäsenmaksut ja ylläpitää yhteystietoja

eAsioinnissa voit ylläpitää yhteystietojasi. Se on tärkeää, jotta saat liiton tiedotteet, kuten Temen jäsenkirjeen joka viikko.

eAsioinnissa voit tarkistaa maksamasi jäsenmaksut, muuttaa tarvittaessa osoitetietosi, sähköpostiosoitteen ja  työpaikan tiedot (vain nykyinen ja maksimissaan 6 kuukauden pituinen työsuhde).

Pääset Temen eAsiointiin (verkkopankkitunnistautumisen kautta).

Työttömyysturva

Työttömyysturvan osalta Temellä ja työttömyyskassalla on työnjako: Teme antaa neuvontaa ja työttömyyskassa maksaa päivärahoja.

Temen jäsenet ohjataan Avoimeen työttömyyskassaan, A-kassaan.

Jos et vielä ole liittynyt työttömyyskassan jäseneksi, voit liittyä silloin, kun sinulla on työsuhde voimassa.

Lisätietoa työttömyysturvasta.

Jäsenetuihin kuuluu palkka- ja sopimusneuvontaa

Voit tarkistuttaa Temen työehtoasiantuntijoilla työsopimuksesi ennen allekirjoittamista. Tämä on arvokas jäsenetu, joka kannattaa käyttää hyväksi. Palvelu on täysin luottamuksellinen.

Työtä kaikille -työtori on Temen kehittelemä ilmainen rekrytointipalvelu luovien alojen ammattilaisille ja työnantajille. Työtorilla voi hakea työpaikkaa, perustaa esittelysivut ja aktivoida vahdin ilmoittamaan avoimista työpaikoista. Palvelu on suomen- ja englanninkielinen ja opastaa englanniksi Suomen työlainsäädännössä.

Jäsenyys-sivulta löydät kootusti tietoa jäseneduista ja -oikeuksista.

Teme on tekijänoikeuksia valvova taiteilijajärjestö

Teme on Kopioston jäsenjärjestö (samoin osa jäsenjärjestöistä). Taiteellista teoskynnyksen ylittävää työtä tekevät jäsenet saavat myös Kopioston jäsenyyden ja ovat oikeutettuja tekijänoikeuskorvauksiin.

Kehotamme jäseniä turvaamaan tekijänoikeutensa, tekemään Kopioston av-tekijänoikeussopimuksen ja valtuuttamaan Temen oikeuksien valvojaksi. Allekirjoita av-tekijänoikeussopimus pankkitunnuksilla.

Teme on ammattiliitto, johon kuuluu 7 itsenäistä jäsenjärjestöä ja 4 400 henkilöjäsentä

Henkilöjäsenet kuuluvat Temeen näiden jäsenjärjestöjen kautta:
Elokuvan ja median ammattilaiset ELMA
Elokuvakoneenhoitajien yhdistys EKH
Lavastus- ja pukusuunnittelijat LP
Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat STST
Suomen teatteriohjaajat ja dramaturgit STOD
Suomen valo-, ääni- ja videosuunnittelijat SVÄV
Teatterialan Ammattilaiset TAM

Kun sinulla on kysyttävää, ethän epäröi kääntyä puoleemme. Temen henkilökunta on palveluksessasi.

Tilaa uutiskirje

Temen uutiskirje on kenen tahansa tilattavissa maksuttomasti. Kirje räätälöidään Temen kotisivujen ajankohtaisen sisällön pohjalta kuudesti vuodessa ja toimitetaan tilaajan sähköpostiin..