Siirry sisältöön
Temeläisten tarinoita

Temeläisten tarinoita

Teatteri-ilmaisun opettaja Ilkka Hautala:

”Mulle Teme on ollut tärkeä kontakti niinä hetkinä kun kentällä on ollut ankeaa ja hiljaista, kun palkat on myöhässä ja tyrmäämiskirjeitä tulee joka luukusta. Temeltä on tullut kivoja tilaisuuskutsuja jotka antavat tunteen että tässä ollaan kuitenkin osa jotain porukkaa. Ja kyllä ne tilaisuudet ovat auttaneetkin. Kiitos siitä.”

Tanssitaiteilija Sinikka Gripenberg

”Teme ja STST ovat olleet minulle tärkeät freelancetanssijana, tanssinopettajana sekä koreografina. Liityinhän jo vuonna 1962 silloisen Suomen Tanssitaiteilijain Liiton jäseneksi. Olen ollut liiton sihteeri, hallituksen jäsen sekä  Pedagogijaostossa.

STST ja Teme huolehtivat  monella tavalla jäsenistön ammatillisista oikeuksista ja tarpeista erinomaisesti edelleen. Eläkeläisenä saan nauttia ilmaisjäsenenä Temen jäsenkortilla alan näytöksistä edullisin näytöslipuin. Temen jäsenkirjeet antavat hyvää infoa, jotta voin pysyä ajan tasalla, sillä opetan vieläkin eläkkeellä ollessani muutaman tunnin viikossa modernia ja nykytanssia.

Tiedän miten tärkeätä on ajaa jäsenien etuja ja siitä olen kiitollinen nykyiselle STST:lle ja Temelle! Sydämelliset Onnitteluni 80 Vuotiaalle STST:lle!” (Kuva: Kari Hakli)

Juha Saarti, Porin Teatterin tuotantojärjestäjä:

”Teme on minulle ammatiyhdistystoiminnan jatkumo siitä, kun aloitin työurani kunnallisessa teatterissa 34 vuotta sitten. Jatkoin yksityisessä ja nykyään säätiöpohjaisessa teatterissa.
Kävimme innokkaina edeltäjän STY:n kokouksissa ja osin myös suhteellisen tuoreen ammattijärjestön STTeL:n kokouksissa. Tapasimme kollegoita ja muitakin alan toimijoita eri yhteyksissä. Nykyään seuraan edelleen aktiivisesti, miten toimitaan. Mutta jotain siitä alkuaikojen pioneerihenkisyydestä olen jäänyt kaipaamaan. Tietysti voidaan sanoa, että aika muuttaa käsityksiä, mutta siltikin.
Työnantajan ”omat tulkinnat” yhteisesti sovituista työehdoista tuntuvat kulkevan omia latuja. Näistä puhuttiin aikanaan, mutta että edelleenkin.”

Jukka Hyde Hytti, Tinfon kansainvälisten asioiden päällikkö:

”Jäsenyyteni Temessä on kristallinkirkas valinta. Palveluja en paljon käytä, mutta ay-toiminnan ydin onkin yhteisöllisyydessä. Viestinnän ja varsinkin verkkoviestinnän uudistuksessa pitää mielestäni eniten kiinnittää huomiota palvelujen kätevään ja nopeaan saatavuuteen (kaikilla teknisillä laitteilla mobiilia myöten) eli arjen käytettävyyteen”

Elokuvalavastaja Pietari Bagge

”Teme merkitsee minulle viikottaista sähköpostia, jotka luen välillä huolella, välillä kiireessä selaillen. Teme järjestää kursseja ja on se taho, johon voin kääntyä, jos työsopimukseni on pielessä. Teme on tuki- ja taustajoukko yksittäiselle freelancerille ja muille alan tekijöille. En ole niin syvällä mukana (vielä) Temen toiminnassa mukana kuin kannattaisi, mutta pikkuhiljaa alan osallistua enemmän.”

Tilaa uutiskirje

Temen uutiskirje on kenen tahansa tilattavissa maksuttomasti. Kirje räätälöidään Temen kotisivujen ajankohtaisen sisällön pohjalta kuudesti vuodessa ja toimitetaan tilaajan sähköpostiin..