Kuva Jani Pulkka

Avoin seminaari: Mahdollisuuksien tasa-arvo – Onko nykypäivän ammattiteatteri työ- ja uramahdollisuuksiltaan yhdenvertainen?

Teme, Suomen Teatterit ry ja Teatterin tiedotuskeskus järjestävät Tampereen Teatterikesässä avoimen yleisöseminaarin: Mahdollisuuksien tasa-arvo – Onko nykypäivän ammattiteatteri työ- ja uramahdollisuuksiltaan yhdenvertainen?

Seminaarissa pohditaan laajemmin työelämän näkökulmasta tasa-arvon toteutumisen esteitä ja ongelmia. Key note -puhujana kasvatustieteen professori Kirsti Lempiäinen Lapin yliopistosta. Lempiäinen on tutkinut tieteensosiologiaa ja yliopistotyötä erityisesti sukupuolen, toimijuuden ja feministisen pedagogiikan näkökulmista. Lempiäinen on tutkinut tieteensosiologiaa ja yliopistotyötä erityisesti sukupuolen, toimijuuden ja feministisen pedagogiikan näkökulmista.

Lisäksi seminaarissa lähestytään aihetta eri teatteriammattien näkökulmasta. Miten tasa-arvoiselta alamme tällä hetkellä näyttää?

Aika: perjantai 9.8.2019 klo 10-12.30
Paikka: Tampereen pääkirjasto Metso, Lehmus-sali

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Ohjelma:

10.00 Avaussanat: Tommi Saarikivi, toiminnanjohtaja, Suomen Teatterit ry
10.05 Työelämän tasa-arvosta: Kirsti Lempiäinen, kasvatustieteen professori, Lapin yliopisto
11.50 Kommenttipuheenvuorot: Hanna Helavuori, johtaja, Teatterin tiedotuskeskus & Anu Suoranta, työehtoasiantuntija, Teme ry
11.15 Tauko
11.30 Onko sukupuolella väliä? Onko ikä este? Onko kaikilla ammattiryhmillä samat näkymät?
Keskustelemassa: Otso Kautto, Tampereen Työväen Teatterin johtaja, Alma Lehmuskallio, Oulun kaupunginteatterin taiteellinen johtaja, Kalle Ropponen, valosuunnittelija, freelancer / teatteritaiteen maisteri
12.30 Seminaarin päätös

 

Tilaa uutiskirje

Temen uutiskirje on kenen tahansa tilattavissa maksuttomasti. Kirje räätälöidään Temen kotisivujen ajankohtaisen sisällön pohjalta kuudesti vuodessa ja toimitetaan tilaajan sähköpostiin..